WWF-LEHTI 1/2018

Helppo after ski -mättö

Vegaaninen perunamuusi:
1 kg jauhoisia perunoita
2 prk kaurakermaa (esim. Kaslink Aito Kauraruoka)
4 rkl margariinia
suolaa

Kastike:
2 pkt tofua (esim. Jalotofu Kylmäsavu)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl vehnäjauhoja
2 prk kaurakermaa (esim. Kaslink Aito Kauraruoka)
2 maustekurkkua
1 dl vettä
1 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
4-5 rkl öljyä

Koristeluun:
persiljaa

Keitä perunat pehmeiksi. Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.
Kuivaa tofun pinta talouspaperilla, leikkaa kuutioiksi ja paahda kuumalla kuivalla pannulla niin, että tofu saa väriä ja ylimääräiset nesteet höyrystyvät pois. Lisää pannulle öljy, paista tofu rapeaksi noin 5 min. Lisää hienonnettu sipuli, ruskista. Lisää hienonnettu valkosipuli, paista vielä hetki ja lisää pannulle jauhot. Paahda niin, että kaikki ovat saaneet ruskean paahteisen värin.
Lisää vesi, kaurakerma, sinappi, ketsuppi, balsamico ja mausteet oman maun mukaan. Sekoita ja anna hautua hetki matalalla lämmöllä. Kuutioi maustekurkku ja lisää niistä 2/3 kastikkeeseen.
Koristele lopuilla maustekurkuilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Jaa tämä sivu: