Tarjoamme toimittajille monipuolista materiaalia. Haastatteluja ja taustatietoja varten käytössäsi ovat asiantuntijamme sekä koko kansainvälinen WWF-verkosto. Tutustu ajankohtaisiin uutisiimme täällä. Meiltä saat käyttöösi myös monipuolista kuvamateriaalia.
Ota yhteyttä viestintäpäällikköömme
![](https://wwf.fi/app/uploads/6/n/k/f6e3vkukx0bzl17s2fqbjw/wwf_9_001_noora-jussila-aspect-ratio-1-1.jpg?ver=8168ec44)
Muut yhteystiedot medialle
![](https://wwf.fi/app/uploads/5/f/c/omgyemm7263s7hgp8jg1wc/medium_ww171189-aspect-ratio-8x3.jpg?ver=908aac41)
WWF Suomen viestintä
![](https://wwf.fi/app/uploads/5/f/c/omgyemm7263s7hgp8jg1wc/medium_ww171189-aspect-ratio-8x3.jpg?ver=908aac41)
WWF Suomen viestintä
Ajankohtaista
WWF ja Tornator aloittavat kolmevuotisen vesiensuojeluyhteistyön, jonka tarkoituksena on minimoida metsien käsittelyn haitalliset vesistövaikutukset kokonaisten valuma-alueiden tasolla yksittäisten pistemäisten toimien sijaan. Yhteistyön aikana luodaan toimintamalli, joka helpottaa vesistöjen huomioimista metsien käsittelyn suunnittelussa.
WWF:n kuva-arkisto täydentyy joka vuosi upeilla otoksilla, jotka kuvaavat työtämme ympäri maailmaa. Valitsimme vuodelta 2024 kymmenen kiinnostavaa kuvaa, jotka muistuttavat monimuotoisesta ja kiehtovasta luonnostamme. Yksi kuvista olisi hyvin voinut olla myös tämän jutun pääkuvana oleva Tara Zokaien otos uteliaasta jääkarhusta Manitobassa Kanadassa.
Hallitustenvälinen luontopaneeli (IPBES) julkaisi tänään raportin luonnon monimuotoisuuden, veden, ruokajärjestelmän, terveyden ja ilmastonmuutoksen välisisistä kytköksistä. WWF:n mukaan raportti osoittaa, ettei vihreän siirtymän nimissä pidä hyväksyä ilmastotoimia, joilla on merkittäviä haitallisia vaikutuksia esimerkiksi vesistöihin tai luonnon monimuotoisuuteen.
WWF:n uudet raportit kokoavat yhteen uusia lajilöytöjä. Vuonna 2023 Kaakkois-Aasian Mekongin alueelta tunnistettiin omaksi lajikseen 234 uutta lajia, kun taas Kongon altaan alueelta löytyi 742 uutta lajia viime vuosikymmenen aikana. Löydöt kertovat niin alueiden runsaasta monimuotoisuudesta kuin haavoittuvaisuudesta.
Saimaannieriän emokalapyynnillä pyritään turvaamaan äärimmäisen uhanalaisen kalalajin tulevaisuutta. Emokaloista lypsetään mätiä siirtoistutuksia varten ja sen jälkeen pyydetyt kalat vapautetaan takaisin pyyntivesistöön.
Liity ympäristötoimittajat -listalle
WWF Suomi
WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa.
WWF Suomen virallinen nimi on Maailman Luonnon Säätiö – World Wide Fund For Nature, Suomen rahasto sr. Virallista nimeä käytetään sopimuksissa ja muissa virallisissa yhteyksissä.
Muuten käytetään nimeä WWF Suomi.
Jos tarkoitetaan koko kansainvälistä verkostoa, käytetään nimiä WWF, WWF (Maailman luonnonsäätiö) sekä WWF eli Maailman luonnonsäätiö.