Medialle

Tarjoamme toimittajille monipuolista materiaalia. Haastatteluja ja taustatietoja varten käytössäsi ovat asiantuntijamme sekä koko kansainvälinen WWF-verkosto. Tutustu ajankohtaisiin uutisiimme täällä. Meiltä saat käyttöösi myös monipuolista kuvamateriaalia.

Ota yhteyttä viestintäpäällikköömme

Viestintäpäällikkö
Noora Jussila

Muut yhteystiedot medialle

WWF Suomen viestintä

Yhteystiedot

WWF Suomen viestintä

Ajankohtaista

1840-luvulla rakennetusta Kirkonkylänkosken padosta puretaan osa, jotta erittäin uhanalaiset taimenet ja muut virtavesilajit pääsevät kulkemaan esteteettä tärkeille lisääntymisalueille. 

Tuore Kongon demokraattisessa tasavallassa tehty tutkimus tarjoaa arvokasta tietoa bonobojen levinneisyydestä ja lajin tilanteesta. Erittäin uhanalaisia bonoboja uhkaavat erityisesti salametsästys ja elinalueiden katoaminen. 

Järvenpään Haarajoen padon purkamiselle on myönnetty vesilupa. Pato on Vantaanjoen vesistön viimeinen täydellinen este vaelluskalojen nousulle ja sen purkamisen myötä taimenet pääsevät vaeltamaan mereltä aina joen latvaosiin saakka. 

WWF:n kiljuhanhityöryhmä laski ainakin 110 kevätmuuton aikana levähtävää kiljuhanhea Oulun seudulla sijaitsevalla Siikajoen levähdysalueella. Vuosi sitten kiljuhanhia laskettiin samalla alueella ennätykselliset 137 yksilöä. Yksilöiden väheneminen johtuu heikommasta pesimävuodesta kesällä 2024.

WWF:n, Lamorin ja Xamkin Kotkassa järjestämässä öljyntorjuntakoulutuksessa vapaaehtoiset ja vapaaehtoiskouluttajat harjoittelivat tositilanteita varten. Kiinnostus öljyntorjuntaan on kasvanut, ja tänä vuonna mukaan toimintaan on hakenut iso joukko uusia vapaaehtoisia.

Liity ympäristötoimittajat -listalle

  • Voit tilata tuoreet tiedotteet sähköpostiisi WWF:n ympäristötoimittajat -listan kautta. Liity listalle jättämällä sähköpostiosoitteesi alla. Huom: käytämme e-pressin jakelua.
  • Tutustu tietosuojaselosteeseen.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

WWF Suomi

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa.

WWF Suomen virallinen nimi on Maailman Luonnon Säätiö – World Wide Fund For Nature, Suomen rahasto sr. Virallista nimeä käytetään sopimuksissa ja muissa virallisissa yhteyksissä.

Muuten käytetään nimeä WWF Suomi.

Jos tarkoitetaan koko kansainvälistä verkostoa, käytetään nimiä WWF, WWF (Maailman luonnonsäätiö) sekä WWF eli Maailman luonnonsäätiö.