Opastukset Liminganlahdella alkavat lauantaina 15.4.

Lintujen keväistä muuttoryntäystä odotellaan Oulun lähellä Liminganlahdella. Huomenna 15.4. Liminganlahden luontokeskus avaa ovensa, ja WWF:n opas aloittaa ilmaiset yleisöopastukset. Huhtikuussa opas on paikalla useimpina päivinä ja touko-kesäkuussa pääsääntöisesti keskiviikosta sunnuntaihin. Kesällä 2000 luontokeskuksessa on erityisnäyttely Suomen uhanalaisimmasta linnusta, kiljuhanhesta, ja sen suojelusta.

Luontokeskuksen toiminnan ja opastusten jatkaminen on mahdollista WWF:n ja Banrock Station –viinien solmiman yhteistyösopimuksen ansiosta. Liminganlahden suojelu on osa Banrock Stationin tukea WWF:n Itämeri-työlle. Banrock Station on australialainen viininvalmistaja, joka kotimaassaan tukee kosteikkoalueiden ennallistamista.

Liminganlahti on yksi Suomen ja Pohjoismaiden arvokkaimmista lintuvesikohteista. Laulujoutsenet ja osa merihanhista ovat jo saapuneet Liminganlahdelle, samoin töyhtöhyypät. Seuraavaksi odotellaan hanhien päämuuttoa. Hanhista viimeisinä saapuvat kiljuhanhet toukokuun alkupuolella. Liminganlahdella on havaittu lähes vuosittain yksittäisiä kiljuhanhia. Toukokuun puolivälin paikkeilla saapuvat kahlaajat, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Liminganlahden kuuluisuus, kultasirkku, saapuu 5.6.

Suuren kysynnän takia WWF on joutunut rajoittamaan opastustaan lähinnä koulu-, eläkeläis- ja opiskelijaryhmille. Ryhmät voivat varata WWF:n oppaan etukäteen (ks. yhteystiedot alla). Yritysten vierailijaryhmät käyttävät linturetkien järjestämiseen erikoistuneiden paikallisten yritysten palveluja.

WWF on ollut mukana Liminganlahden arvojen säilyttämisessä jo 1980-luvulta saakka. Nykyisen luontokeskuksen näyttely on WWF:n rakentama, ja Banrock Stationin lisäksi sitä tukevat monet paikalliset yritykset

Lisätietoja:

WWF:n työ Liminganlahdella, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen, GSM 040 585 0020

Banrock Station –viinit, myyntijohtaja Katja Angervo, GSM 040 525 1100

Liminganlahden opastuskeskus, puh. (08) 562 0000, ryhmävaraukset 0400 920 628