Kan­sain­vä­li­nen net­ti­kam­pan­ja il­mas­ton­muu­tok­sen hi­das­ta­mi­sek­si

Kansainvälisen WWF:n toimittamilla Climatevoice –www-sivuilla alkaa tiistaina 22.8. maailmanlaajuinen kampanja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. WWF:n, Friends of the Earth Internationalin, Greenpeace Internationalin ja 13 muun järjestön aloitteen tavoitteena on 10 miljoonaa sähköpostiviestiä maailman päättäjille Haagin marraskuiseen Kioton sopimuksen kokoukseen mennessä.

Suomalaiset voivat osoittaa viestinsä pääministeri Paavo Lipposelle. Climatevoice-sivuille pääsee 22.8. klo 6.00 alkaen Suomen WWF:n nettisivuilta www.wwf.fi, josta löytyy toimintaohjeet, lähetettävän viestin suomennos sekä tietoa ilmastonmuutoksesta.

Climatevoice-sivuilla on laskuri viestien määrän seuraamista varten. Tästä syystä kampanjan järjestäjät toivovat, että sähköpostiviestit lähetetään nimenomaan Climatevoice-sivujen kautta. Sivuilta voi myös lähettää sähköisiä postikortteja ystäville ja kannustaa heitäkin osallistumaan kampanjaan. Ne, jotka eivät pääse käyttämään Internetiä ja sähköpostia voivat tilata järjestäjätahoilta vetoomuslistan. 10 miljoonan viestin tavoite edustaa miljoonaa ihmistä jokaista vuotta kohden, joka on kulunut siitä, kun tutkijat ensimmäistä kertaa varoittivat ilmaston lämpenemisestä.

Kansainvälisten ympäristöjärjestöjen ensimmäinen yhteinen nettikampanja

“Ilmastonmuutos huolestuttaa monia, mutta he kokevat vaikutusmahdollisuutensa vähäisiksi. Nettikampanja antaa ihmisille mahdollisuuden vaikuttaa päättäjiin juuri nyt, kun päättäjien kädet ovat maapallon termostaatin säätönupilla. Haagin kokoushan on käytännössä täysin ratkaiseva sen suhteen päästäänkö todellisiin toimiin kasvihuonekaasujen vähentämiseksi. Kansainväliset ympäristöjärjestöt järjestävät ensimmäistä kertaa yhteisen nettikampanjan. Tämä osoittaa, kuinka tärkeänä järjestöt pitävät Haagin kokousta”, Suomen WWF:n viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist sanoo.

“Ilmastonmuutos vaikuttaa kiihtyvällä vauhdilla koko elämäämme. Ruoan tuotanto, puhdas vesi, ihmisten terveys, luonnonsuojelu – niiden tulevaisuus on kyseessä. Päättäjien on nopeasti tajuttava, kuinka tärkeää on kääntää kehityksen suunta”, sanoo ilmastokoordinaattori Oras Tynkkynen Maan ystävistä. Myös Maan ystävien sivuilta www.maanystavat.fi pääsee Climatevoice-sivuille.

Lisätietoja:

WWF / viestintäpäällikkö & ilmastokoordinaattori Päivi Rosqvist, 0400 425 666, [email protected]
Maan ystävät / ilmastokoordinaattori Oras Tynkkynen,
040 588 2594, [email protected], www.maanystavat.fi

Climatevoice-nettikampanjan järjestävät WWF, Greenpeace International, Friends of the Earth International, Climate Action Network Australia (CANA), David Suzuki Foundation, German NGO Forum on Environment & Development (Forum Umwelt & Entwicklung), HELIO International, EURONATURA, Ozone Action, The Clean Air Network, Climate Solutions, The Climate Alliance of European Cities with Indigenous Rainforest Peoples (Klima-Buendnis/Alianza del Clima e.V.), The Center for International Environmental Law, Save Our World, Natural Resources Defense Council (NRDC), ja National Environmental Trust.