WWF:n Gold Panda Award -tunnustuspalkinto suomalaiselle Heidi Anderssonille

Kansainvälinen WWF on myöntänyt Gold Panda Award –palkinnon suomalaiselle oikeustieteen lisensiaatti Heidi Anderssonille. Kansainvälisen WWF:n puheenjohtaja Chief Emeka Anyaoku ojensi palkinnon Heidi Anderssonille tänään Helsingissä pidetyllä juhlalounaalla.

Gold Panda Award -palkinto voidaan myöntää yksittäisille ihmisille, yrityksille tai säätiöille, jotka ovat tukeneet WWF:ää taloudellisesti. Sekä Suomen WWF:lle että kansainväliselle WWF:lle antamansa taloudellisen tuen lisäksi Heidi Andersson osoittanut huomattavaa sitoutumista WWF:n työhön erityisesti meriympäristön ja arktisen luonnon suojelemiseksi.

Heidi Andersson on myös osallistunut laajasti WWF:n vapaaehtoistyöhön: Hän on ollut Suomen WWF:n hallintoneuvoston jäsen vuodesta 1996, ja lisäksi hän on osallistunut WWF:n talkooleirityöhön arvokkaiden perinneympäristöjen kunnostamiseksi.

Heidi Anderssonin oikeustieteen lisensiaattityö käsitteli Itämeren suojelun lainsäädäntöä ja sopimuksia, ja parhaillaan hän valmistelee väitöskirjaa samasta aiheesta. Sekä hänen ammatillinen osaamisensa että halunsa tukea WWF:n kaltaista kansainvälistä luonnonsuojelujärjestöä perustuu syvään luonnonsuojeluvakaumukseen.

“Ajattelutapani lähtee luonnon itseisarvon kunnioittamisesta ja siitä, että luonto tarvitsee puolestapuhujia, koska se ei pysty puolustamaan itseään. Luonnonsuojelu on ihmisen ja maan välillä vallitseva sopusoinnun tila, mihin meidän kaikkien tulisi pyrkiä”, Heidi Andersson sanoi tunnustuspalkintoa vastaanottaessaan.

Gold Panda Award –tunnustuspalkinto on nyt myönnetty 20 kertaa. Vuonna 1995 perustettu palkinto luovutettiin nyt ensimmäisen kerran Pohjoismaihin – ja naiselle.

Lisätietoja ja Heidi Anderssonin haastattelupyynnöt:

WWF, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, 0400 425 666, [email protected]