Helsingin juhlaviikot ja WWF aloittavat kolmivuotisen yhteistyön

Helsingin juhlaviikot on aloittanut WWF:n kanssa yhteistyön Itämeren suojelemiseksi: festivaalin tapahtumiin myytävä Itämerilippu tarjoaa yleisölle uudenlaisen tavan osallistua Itämeren suojeluun. Solmittu yhteistyösopimus on kolmivuotinen. Yhteistyön tavoitteena on kehittää innovatiivisia tapoja edistää WWF:n Itämeren suojelutyötä.

Alkavan yhteistyön ensimmäinen konkreettinen esimerkki on tulevalla festivaalikaudella myytävä Itämerilippu. Itämerilippu on normaalihintainen lippu, jonka hintaan lisättävät kaksi euroa menevät lyhentämättöminä WWF:n Itämeri-työhön. Ennakkomyynnissä Lippupisteen toimipaikoissa kautta maan olevien Itämerilippujen lisäksi festivaalin tapahtumapaikkojen lipunmyyntipisteissä järjestetään lipaskeräys, johon halukkaat voivat ottaa osaa.

Itämeri-teemaa luodataan Helsingin juhlaviikkojen tämänvuotisessa ohjelmassa niin klassisen musiikin kuin esittävän taiteen saralla:

“Saamme vierailulle kaksi orkesteria yhteisen meremme eri rannoilta: Pietarin filharmonikot konsertoivat avajaiskonsertissa Juri Temirkanovin johdolla. Alan Gilbert johtaa Tukholman filharmonikoita – konsertin solistina on Midori, joka soittaa festivaalin perinteikkään Sibeliuksen viulukonserton. Suuri teatterivierailu puolestaan tulee Riiasta. WWF:n kanssa tehtävä Itämeri-yhteistyö on yksi luonnollinen muunnelma kaikkia koskettavasta teemasta”, kertoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Risto Nieminen.

“On hienoa yhdistää Itämeri kulttuurikokemuksiin, sillä molemmat tarjoavat lumoavia elämyksiä. Ainutlaatuinen meremme on kuitenkin vakavasti uhattuna: rehevöityminen vaarantaa Itämeren luonnon monimuotoisuuden, ja öljyonnettomuuden riski kasvaa. Samoin kuin pelastimme Suomen rannikon merikotkakannan sukupuuton partaalta, voimme kuitenkin yhdessä pelastaa myös Itämeren. Itämerilippu on erinomainen tapa kulttuurinystäville osallistua Itämeren suojeluun”, sanoo Suomen WWF:n pääsihteeri Timo Tanninen.

Helsingin juhlaviikkojen tapahtumiin myytävien Itämerilippujen tuotto käytetään WWF:n laajaan Itämeren suojelutyöhön. Siihen kuuluu mm. kenttätyötä kuten vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen varustus ja koulutus sekä saariston perinneympäristöjen ennallistaminen. WWF vaikuttaa kansallisesti ja kansainvälisesti siihen, että Itämeren rehevöitymiskehitys käännetään laskuun ja että tehokkaimmat toimet öljyonnettomuuksien ehkäisemiseksi otetaan käyttöön. Myös ympäristökasvatus on osa WWF:n Itämeri-työtä: Naturewatch-ympäristökasvatusohjelmassa on jo noin 2000 lasta, jotka oppivat suojelemaan ja havainnoimaan meriluontoa sekä nauttimaan siitä.

Lisätietoja:

WWF, pääsihteeri Timo Tanninen, puh. (09) 7740 1052,

[email protected]

Helsingin juhlaviikot, tiedottaja Marja Istala Kumpunen, puh. (09) 6126 5132,

[email protected]