Epämiellyttävä totuus -elokuva haastaa toimimaan ilmastonmuutoksen hidastamiseksi

Maailmalla huomiota saavuttanut dokumentti Epämiellyttävä totuus on tosikertomus Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren ristiretkestä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Al Goren sanoman vauhdittamiseksi Suomessa Finnkino Oy ja WWF kertovat katsojille, mitä itse kukin meistä voi tehdä vaarallisen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Muuta tapoja – älä ilmastoa on kampanjan kehotus.

Maailman pelastaminen ilmastonmuutoksen mullistavilta vaikutuksilta on Al Goren elämäntehtävä, hän on tehnyt tätä pitkään. Davis Guggenheimin ohjaama elokuva on silmät avaava ja terävä henkilökuva Goresta ja hänen “kiertävästä ilmastonmuutosshow’staan”. Suomessa 15.9. ensi-iltansa saavassa elokuvassa Al Gore onnistuu olemaan yhtaikaa hauska ja vetoava, avoin ja vangitseva, kun hän välittää hätkähdyttävää totuutta planeetan hätätilasta tavallisille kansalaisille. Nokkelasti, älykkäästi ja toiveikkaasti tehty Epämiellyttävä totuus tuo ilmi Goren argumentin siitä, että ilmastonmuutos on koko ihmiskunnan tämän hetken suurin moraalinen haaste.

WWF ja Finnkino Oy tekevät yhteistyötä elokuvan Suomen esitysten yhteydessä antamalla tavallisille kansalaisille arjen vinkkejä siitä, miten jokainen meistä voi hidastaa vaarallista ilmastonmuutosta. Muuta tapoja – älä ilmastoa -vinkkejä jaetaan elokuvalipun yhteydessä kahden viikon ajan elokuvan ensi-illasta. Vinkit voi myös ladata WWF:n verkkosivuilta.

Vinkeissä kannustetaan muun muassa sammuttamaan sähkölaitteiden valmiustilat, sillä ne kuluttavat 250 000 kerrostaloasunnon kulutuksen verran sähköä – turhaan! Työsuhdeautoedun omaava voi pyytää työnantajaa suosimaan hybridiautoja, ja monen kansainvälisen kokouksen voi pitää videoneuvotteluna.

“Jokainen voi osallistua talkoisiin vaarallista ilmastonmuutosta vastaan, jotta maapallon lämpötila ei nousisi yli kahta astetta. Toisilla valinnoilla on suurempi merkitys, toisilla pienempi. Monista pienistä teoista syntyy kuitenkin huomattava yhteisvaikutus”, korostaa WWF:n projektipäällikkö Karoliina Auvinen.

Epämiellyttävä totuus -elokuvan ensi-ilta on 15.9. neljällä paikkakunnalla: Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Syksyn aikana elokuvaa esitetään myös muilla paikkakunnilla.

Muuta tapoja – älä ilmastoa! Lue vinkit netistä.

Lisätietoja:
WWF Suomi, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, 0400 425 666, [email protected];
Finnkino Oy / UIP, markkinointipäällikkö Anna Karlsson, 040 5274734, [email protected]