Aloita OnOff-suhde 8. lokakuuta

Aloita OnOff-suhde: sammuta turhat valot ja laitteet. Hyvä aika OnOff-suhteen aloittamiselle on Valtakunnallisen Energiansäästöviikon maanantai-ilta 8.10.2007, jolloin useat keskeiset Helsingin keskustan kiinteistöt sammuttavat julkisivuvalaistuksensa viideksi minuutiksi. Motivan, WWF:n ja YleX:n järjestämän tempauksen juontaa Reino Nordin, ja tilaisuudessa voi myös ihastella tulitaidetta.

Maanantaina 8.10. klo 20.00 useat Helsingin keskustan keskeiset kiinteistöt, mm. Eduskuntatalo ja Kiasma, sammuttavat julkisivuvalaistuksensa viideksi minuutiksi. Kiasma-aukiolla järjestettävällä tempauksella Motiva, WWF Suomi ja YleX innostavat ihmisiä katkaisemaan sähkölaskulta siivet ja hillitsemään ilmastonmuutosta sammuttamalla turhat valot ja laitteet. Tilaisuuden juontaa näyttelijä-muusikko Reino Nordin, joka myös kertoo yleisölle energiansäästövinkkejä, ja Tuliryhmä Polte näyttää, miten tuli yhdistyy tanssiin ja temppuihin. Energiansäästöviikon hengen mukaisesti 100 ensin paikalle ehtinyttä saa Osramin energiansäästölampun*.

Energiansäästöviikolla mukana jo yli 200 yritystä ja yhteisöä

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään Suomessa lokakuussa viikolla 41. Motivan järjestämän viikon teemana on tänä vuonna Aloita OnOff -suhde. Energiansäästöviikolla kannustetaan eritoten yrityksiä ja yhteisöjä energian järkevämpään käyttöön, ja tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut jo yli 200 yritystä ja yhteisöä. Energiansäästöviikkoon osallistuu teollisuusyrityksiä, monenkokoisia kuntia ja kaupunkeja, palvelu- ja kaupanalan yrityksiä, järjestöjä sekä kouluja ja päiväkoteja.

Ilmasto on Hot innostaa viileisiin lupauksiin

WWF:n ja YleX:n Ilmasto On Hot -kampanja kestää helmikuun loppuun. Valtakunnallinen Energiansäästöviikko on hyvä hetki tutustua kampanjan nettisivuihin, joilla voi mm. testauttaa omat nykyiset elämäntapansa Hottimittarissa ja luvata parantaa ne Viileässä lupauspankissa. Myös YleX osallistuu energiansäästötalkoisiin päivittämällä oman toimituksensa toiminnot ympäristöystävällisemmiksi. Tavoitteena on hankkia YleX:lle WWF:n Green Office –sertifikaatti.

Lue lisää Valtakunnallisesta Energiansäästöviikosta.

Testaa elämäntapasi Ilmasto On Hot -kampanjan Hottimittarissa ja tee Viileitä lupauksia.

Lisätietoja:

Motiva Oy: projektipäällikkö Suvi Salmela, puh. 0400 960 128
WWF Suomi: viestintäjohtaja Päivi Rosqvist, (09) 7740 1040
YleX: tuottaja Riikka Nikkilä, 040 860 3885

* 12 watin energiansäästölamppu kuluttaa jopa 80 % vähemmän energiaa kuin 60 watin hehkulamppu ja kestää jopa kymmenen kertaa pidempään.