Katutapahtuma: Valot sammuvat ja tuli loimuaa Helsingissä 8.10

Helsingin keskustassa Kiasman aukiolla usean kiinteistön julkisivuvalaistukset sammuvat viideksi minuutiksi maanantaina 8.10 klo 20:00. Kello 19.45-20.15 järjestettävässä tapahtumassa valoa pimeyteen tuo tanssiva ja temppuileva Tuliryhmä Polte. Sata ensimmäistä paikalle tulijaa saa kotiin vietäväksi energiansäästölampun. Tapahtumaa voi seurata myös internetissä, ja sillä halutaan kannustaa suomalaisia omaksumaan uusia viileitä tapoja sammuttamalla turhat valot ja sähkölaitteet.

Tilaisuuden juontaa näyttelijä-muusikko Reino Nordin, joka myös kertoo yleisölle energiansäästövinkkejä:

“Olen mukana, koska tahdon kantaa risuni kasaan ja antaa auringon paistaa sinnekin. Kasan päälle vielä aurinkopaneelit ja alkaa homma toimia! Haluan tutkia pienen ihmisen mahtollisuuksia vaikuttaa energiantehokkuuden parantamiseen. On jokapäiväinen haaste, katsoa mitä vielä voin keksiä vähentääkseni omaa kulutusta. Lisää hyvää asennetta itselle, ja sitä kautta ympäristöön. Lopulta 5 miljoonaa pientä puroa on aika iso joki!”

100 ensimmäiselle energiansäästölamppu

Kiasma-aukiolla järjestettävällä tempauksella Motiva, WWF Suomi ja YleX innostavat ihmisiä katkaisemaan sähkölaskulta siivet ja hillitsemään ilmastonmuutosta sammuttamalla turhat valot ja laitteet. Maanantaina käynnistyvän Valtakunnallisen Energiansäästöviikon hengen mukaisesti 100 ensin paikalle ehtinyttä saa mukaansa Osramin lahjoittaman energiansäästölampun.

Tapahtumaa voi seurata suorana myös internetissä YleX:n sivuilla www.ylex.fi. YleX on itse mukana energiansäästötalkoissa WWF:n kanssa toteutettavalla kampanjalla Ilmasto On Hot sekä päivittämällä toimituksensa omat käytännöt ympäristöystävällisemmiksi.

Valot sammuvat Helsingissä mm. näissä kiinteistöissä:

Helsingin Tuomiokirkko, Eduskunta, Nykytaiteen museo Kiasma, Pääpostitalo, Mediakeskus Lasipalatsi ja Stockmann. Mukana on myös useita muita tahoja – mm. Espoossa Fortumin Keilaniemen kiinteistöissä sammuvat julkisivuvalot. Lista mukaan ilmoittautuneista yrityksistä ja yhteisöistä löytyy netistä.

Lisätietoja ja linkkejä:

Energiansäästövinkit:
www.energiansaastoviikko.fi/saastovinkit, www.wwf.fi/ekovinkit

www.energiansaastoviikko.fi

www.IlmastoOnHot.fi

Lisätietoja:

Motiva: projektipäällikkö Suvi Salmela, puh. 0424 281 228, [email protected] WWF Suomi: Päivi Rosqvist, puh. (09) 7740 1040
YleX: tuottaja Riikka Nikkilä, puh. 040 860 3885
Tuliryhmä Polte: www.tuliryhmapolte.net

Tapahtuma streamina osoitteessa: www.ylex.fi, 8.10.2007, klo 19.55- 20.10.