TV-dokumentti: Poppari valloitti Malawin ja Malawi popparin

Pop-idoli ja WWF:n Luonnon lähettiläs Antti Tuisku matkasi Kaakkois-Afrikkaan Malawiin elokuussa. Malawissa Antti Tuisku tutustui WWF:n työhön Malawin luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin puolesta*. Poppariin pysyvän jäljen jättäneestä matkasta valmistui dokumentti Antti Tuisku ja WWF: Malawin puolesta, joka nähdään MTV3:lla lauantaina 27.10. klo 11.25.

Dokumentti Malawin reissusta julkaistaan myös marraskuussa ilmestyvällä Antin DVD:llä, joka julkaistaan yhdessä poplaulajan Greatest Hits -levyn kanssa **.

Matkaan ja sen myötä TV-ohjelmaan mahtui köyhyyttä ja paikallisten ihmisten lämpöä, luonnon riistoa ja ainutlaatuisia luontoelämyksiä sekä ongelmia ja niiden ratkaisuja. Olennainen osa ohjelmaa ovat Antin mietteet luonnonsuojelusta sekä hänen omista vaikutusmahdollisuuksistaan luonnon ja ihmisten hyvinvointiin maassa, joka on toisella puolella maapalloa. Dokumentti osoittaa, että poppari on pohtiva ja empaattinen ihminen.

“Olennaista ei ole se, minkä asian hyväksi ihminen tekee jotain hyvää tai mille hän antaa rahaa. Tärkeintä on se, että jokainen meistä voi auttaa”, Antti pohtii ohjelman lopuksi.

Koko perheelle sopiva ohjelma näyttää myös Antin aidon iloisuuden ja osoittaa, miten yllättäviin tilanteisiin afrikkalaisessa kulttuurissa voi joutua. Niinpä ohjelmassa nähdään myös, miten Antti konsertoi veneestä improvisoidulla esiintymislavalla tuhansille ihmisille, pelästyy isoa krokotiilia ja tanssii paikallisia tansseja.

TV-dokumentin on tuottanut HMC-levy-yhtiö, ohjannut Maria Kaurismäki ja leikannut Ville Strengell.

Lisätietoja:

HMC, Pekka Nieminen, 0400 449 245; WWF, Päivi Rosqvist, 0400 425 666

TV-ohjelman esitys: Antti Tuisku ja WWF Malawissa, MTV3, lauantai 27.10, klo 11.25

* WWF Malawissa

 • Laaja suojeluhanke vuodesta 2001.
 • Tavoite: Malawi-järven kestävien kalakantojen palautus, metsien hakkuiden vähentäminen ja väestön, erityisesti lasten ympäristötietoisuuden nostaminen.
 • Tuloksia:
  • Kalastuskieltoalueet, joiden ansiosta hankealueella vahvistuneet kalakannat ja sitä kautta vähentynyt bilhartsia.
  • Kalankasvatusaltaita, brikettipajoja ja puutarhoja vaihtoehdoiksi kalastukselle ja polttopuiden keruulle
  • Noin 15 tonnia säästyneitä puita vuosittain kiitos polttobrikettien.
  • Kotoperäisten puiden taimitarhoja: noin 5000 taimea istutettu vuodessa.
  • Kolme ympäristökasvatuskeskusta ja suomalais-malawilainen kouluyhteistyö.
  • Osallistuminen uhanalaisen suippohuulisarvikuonon suojeluun ympäristökasvatuksen keinoin.
 • Lue lisää ja tue hanketta: www.wwf.fi/malawi

** Antti Tuiskun Idols-kisasta vuonna 2004 alkanut poptähteys hakee vauhdikkuudessaan vertaistaan. Yhteenlaskettu levymyynti on ylittänyt 160 000 kappaletta, ja keikkakiertueet ovat olleet menestyksiä. Vuosien varrelta on kertynyt hittien lisäksi paljon muistoja ja materiaalia, joten Antin kanssa työtä tehneet levy-yhtiöt Sonybmg ja HMC päättivät yhdessä tehdä kokoelmalevyn ja DVD:n, jotka julkaistaan samassa paketissa.. Antti Tuisku: Aikaa (Greatest Hits CD+DVD vol.1) julkaistaan 7.11. Levyllä on mukana 18 Antin suurinta hittiä, joista neljä ennen julkaisematonta. DVD sisältää Antin kaikki seitsemän musiikkivideota, Antti Malawissa -dokumentin, kaksi muuta dokumenttia, livekeikan, fanien ottamia kuvia ym. extroja.