Uusi blogi sademetsistä ja kuluttamisesta

WWF aloitti helmikuun alussa Kulutusviidakko-blogin, jossa pohditaan kuluttamisen ja sademetsien välistä yhteyttä. Blogin kirjoittajana toimii kuluttajaekonomisti Mari Koistinen.

Sademetsien tuhoutuminen on 2000-luvun pahimpia ympäristöongelmia. Sademetsien mukana katoaa lukuisia lajeja sekä ravinto- ja lääkekasveja, joista osa on vielä tuntemattomia. Metsäkato vaarantaa myös paikallisten ihmisten toimeentulon ja kulttuurin sekä edistää ilmastonmuutosta.

Suomalaiset kuluttajat tekevät päivittäin valintoja, jotka vaikuttavat suoraan sademetsien tulevaisuuteen. Monien jokapäiväisten tuotteidemme juuret ovat syvällä sademetsien uumenissa. Muun muassa kahvi, banaani, liha, suklaa, saippua, puuvilla, soija, polttoaineet ja elektroniikka ovat kokonaan tai osittain peräisin sademetsistä. Kulutusviidakossa annetaan vinkkejä arjen sademetsäystävällisiin valintoihin ja pohditaan, millä tavalla suomalaiset kuluttajat voivat vaikuttaa sademetsien säilymiseen.

Blogin kirjoittajana toimii kuluttajaekonomisti Mari Koistinen, joka on kirjoittanut jo pitkään eettisestä ja ekologisesta kuluttamisesta muun muassa erilaisiin blogeihin, Helsingin Sanomien Hinta & Laatu -sivuille sekä S-ryhmän Yhteishyvä-lehteen ja verkkojulkaisuun. Mari Koistisen lisäksi myös WWF:n työntekijät osallistuvat blogin kommentointiin. Blogi on osa WWF Suomen kolmevuotista Sademetsän sankarit -operaatiota.

Kulutusviidakko-blogin löydät osoitteesta www.wwf.fi/kulutusviidakko.

Lisätietoa:
WWF, tiedottaja Suvi Huttunen, 040 706 8470, [email protected]