Kuusi design-tuolia huutokaupataan WWF:n sademetsätyön hyväksi

Kuusi koti- ja ulkomaista, nimekästä muotoilijaa on luovuttanut ekologiset tuolinsa huutokaupattavaksi tänään alkavien Habitare 09 -messujen EcoDesign 09 -erikoisnäyttelyn yhteydessä. Tuolien myyntituotolla tuetaan WWF:n sademetsien suojelutyötä.

Tuolien suunnittelijat ovat professori, huonekalusuunnittelija Yrjö Kukkapuro; Vuoden 2009 nuori muotoilija, sisustusarkkitehti Terhi Tuominen; sisustusarkkitehti Tapio Anttila; sisustusarkkitehti Samuli Naamanka; professori, sisustusarkkitehti Fang Hai (Kiina); suunnittelija Zhu Xiaojie (Kiina) ja arkkitehti, huonekalumuotoilija Shrikant Nivasarkar (Intia). Bambu-niminen tuoli on Yrjö Kukkapuron ja Fang Hain yhdessä suunnittelema.

Tuoleista puhtaasti uniikkikappaleita ovat Shrikantin, Tapion ja Terhin tuolit. Kaikissa huutokaupattavissa tuoleissa on muotoilijoiden omakätiset signeeraukset. Suunnittelija Zhu Xiaojien tuoliin on lisäksi kirjoitettu tuoliin liittyvä tarina.

Tuolit ovat nähtävillä tänään klo 12.30 alkavassa ja perjantaina päättyvässä EcoDesign 09 -erikoisnäyttelyssä Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tuoleihin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös WWF:n verkkosivuilla osoitteessa www.wwf.fi/huutokauppa.

Tuoleista voi antaa tarjouksia samassa osoitteessa www.wwf.fi/huutokauppa viikon ajan 9.9. klo 13.00 ja 16.9. klo 16.00 välisenä aikana.

Kansainvälinen EcoDesign 09-näyttely esittelee ekologisia istuimia 80 suunnittelijalta tai suunnittelijaryhmältä 16 eri maasta.

WWF Suomi suojelee Borneolla sademetsiä, orankia ja ilmastoa

WWF tekee sademetsien suojelutyötä maailman arvokkaimpien sademetsien suojelemiseksi niin Borneon vihreissä paratiiseissa kuin Amazonin sademetsissä ja vuorigorillojen kotimetsissä Kongossa.

WWF Suomella on parhaillaan käynnissä oma sademetsien suojeluprojekti laaja sademetsähanke Borneon saarella. Hankkeen tavoitteena on suojella Keski-Kalimantanin provinssissa 665 000 hehtaarin kokoinen alue, joka on osa Borneon sydämen valtavaa suojeluhanketta. Suojelutyöstä hyötyy esimerkiksi oranki, joka on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Suojelusta hyötyy myös ilmasto: Suojelemalla 665 000 hehtaarin laajuinen ydinalue hakkuilta estetään ilmaan karkaamasta hiilidioksidipäästöt, jotka vastaavat karkean arvion mukaan noin viisinkertaisesti Suomen vuotuisia hiilidioksidipäästöjä.

Tansaniassa Itä-Usambarassa sijaitseva erittäin arvokas vuoristosademetsäalue on ainoa alue maailmassa, jossa esimerkiksi saintpaulia eli paavalinkukka elää luonnonvaraisena. Näistä arvokkaista sademetsistä on valitettavasti jo kaksi kolmasosaa hävitetty. WWF Suomen Tansanian-hankkeen tavoite on metsäkadon pysäyttäminen.

Lisää tietoa:
Huutokauppa osoitteessa www.wwf.fi/huutokauppa
WWF:n työ sademetsien suojelemiseksi
EcoDesign 09 -erikoisnäyttely

Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Anneli Alfthan, WWF Suomi, 0400 414 590
Viestintäjohtaja Anne Brax, WWF Suomi, 050 3561 888
Metsänhoitaja Sampsa Kiianmaa (Borneo-hanke), WWF Suomi, 050 542 7017

WWF Suomi on osa kansainvälistä WWF-verkostoa, joka työskentelee maailman ainutlaatuisimpien luontokokonaisuuksien ja uhanalaisimpien lajien pelastamiseksi. WWF:n tavoitteena on maapallo, jossa ihmiskunta elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Tavallisten ihmisten lahjoitukset mahdollistavat WWF:n työn. Erilaisia tukitapoja internetissä: www.wwf.fi/tue_toimi