Nuorten verkkosivuston kilpailun voittaja raportoi Kööpenhaminasta

19-vuotias kolumbialainen opiskelija on voittanut vihreän Connect2earth-verkkoyhteisön kilpailun parhaista sivustolle lähetetyistä puheenvuoroista. Voittaja, Gustavo Nicolás Páez Salamanca, palkittiin hänen verkkosivustolle lähettämiensä puheenvuorojen monipuolisuuden ja korkean tason takia. Voittaja on myös hyvin sitoutunut verkkoyhteisön jäsen.

Kilpailun voittaja on parhaillaan Kööpenhaminassa, jossa hän raportoi kokouksen tunnelmista ja sen lukuisista sivutapahtumista verkkoyhteisön jäsenille. Kööpenhaminan matka on osa kilpailun palkintoa.

Connect2earth-yhteisön jäsenet voivat osallistua maailmanlaajuiseen ympäristöaiheiseen keskusteluun lähettämällä verkkopalveluun kirjoituksia, videoita, valokuvia ja ääniviestejä. Keskustelua voi seurata verkossa tai kännyköistä. Tämä vuoden aikana verkkosivuille lisättiin myös palvelu, jonka kautta nuoret voivat keskustella maailman huippuasiantuntijoiden kanssa itseään huolestuttavista, ajankohtaisista ympäristöaiheista.

“Olen ensimmäistä kertaa mukana seuraamassa näin tärkeää maailmanlaajuista tapahtumaa lähietäisyydeltä. Kokemus on todella ainutlaatuinen ja vaikuttava”, sanoo Gustavo Nicolas.

“Tällä olevien ihmisten – ja erityisesti kansalaisjärjestöjen osanottajien – innostus ja energisyys saavat minut uskomaan muutoksen mahdollisuuteen ja siihen, että onnistumme ratkaisemaan ongelmat. Olen tosi onnekas, kun voin olla täällä – kiitos vain connect2earthille!”

Gustavo Nicolàksen Kööpenhaminasta lähettämiä viestejä voi seurata osoitteessa www.connect2earth.org.

IUCN:n ja WWF:n perustama ja Nokian tukema Connect2earth-verkkoyhteisö on ollut toiminnassa maaliskuusta 2008. Verkkosivustolla halutaan kannustaa nuoria keskustelemaan ajankohtaisista ympäristöasioista. Verkkoyhteisö on jo laajentunut maailmanlaajuiseksi.

Lisätietoa:

Viestintäjohtaja Anne Brax, WWF Suomi, puh. 050 3671 888