KAPUA 2011 kapuaa apua Nepalin maaseudulle

Kehitysmaiden auttamiseksi varoja keräävä KAPUA kapuaa tänä vuonna apua Nepalin luonnon ja ihmisten hyväksi. KAPUA 2011 Nepal hakee mukaan tavallisia suomalaisia, joita yhdistää haave kiivetä vuorelle ja halu kerätä varoja Nepalissa toteutettavaan kehitysyhteistyöhankkeeseen. Kerätyt varat ohjataan WWF:n ja Väestöliiton yhteiseen hankkeeseen Nepalin maaseudulla.

Neljättä kertaa toteutettava KAPUA kerää tänä vuonna varoja Nepalin luonnon ja ihmisten hyväksi yhteistyössä WWF:n ja Väestöliiton kanssa. KAPUA 2011 -ryhmään haetaan nyt tavallisia suomalaisia ihmisiä, jotka haluavat kerätä varoja järjestöjen yhteiselle hankkeelle ja osallistua vuorivaellukselle Nepalissa. Mukaan valitut kapuajat matkaavat marraskuussa 2011 Nepaliin, jossa he tutustuvat avustuskohteisiin eli pääsevät näkemään käytännössä, mihin kerätyt varat käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää Nepalin korkeimmalle vaellushuipulle Mera Peakille (6462 m).

Kapuajat keräävät varoja ennen matkaa ja sen jälkeen. Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle, yhteensä siis 6462 euroa. Koko ryhmän tavoitteena on kerätä hankkeelle yhteensä 100 000 euroa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa.
KAPUA 2011 -kampanjassa kerätyt rahat ohjataan WWF:n ja Väestöliiton yhteiselle hankkeelle Nepalissa. Hankkeessa yhdistyvät kestävä luonnonvarojen käyttö sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen. Molemmilla järjestöillä on monen vuoden kokemus Nepalissa tehtävästä kehitysyhteistyöstä. Uusi hanke on jatkoa järjestöjen aiemmille hankkeille; yhteistyöllä pyritään entistä vaikuttavampaan ja laaja-alaisempaan kehitysyhteistyöhön Nepalin maaseudulla.

Haku KAPUA 2011 -ryhmään päättyy 28.2.2011. Hakuohjeet ja lisätietoa löytyy KAPUAn verkkosivuilta: www.kapua.fi.

Lisätietoja KAPUA-kampanjasta:
KAPUA-koordinaattori Suvi Aarnio, Aidventures Oy, 050 440 5534, [email protected], www.kapua.fi

Lisätietoja WWF:n ja Väestöliiton hankkeesta:
tiedottaja Kaisa Räsänen, WWF Suomi, 040 539 3230, [email protected], www.wwf.fi
projektikoordinaattori Laura Lipsanen, Väestöliitto, 09 2280 5125, [email protected], www.vaestoliitto.fi