Maailman upeimmat maamerkit pimenevät yhteisen maapallomme puolesta

Maailman tunnetuimpien maamerkkien valot sammutetaan maaliskuun viimeisenä lauantaina, kun miljoonat ihmiset tempaisevat yhteisen maapallomme puolesta. Maamerkkien joukosta löytyy sekä arvokkaita maailmanperintökohteita, upeita luontokohteita että maailman korkeimpia rakennuksia. Earth Hour -tuntia vietetään 26.3.2011 kello 20.30–21.30.

Earth Hour 2011 -tunnin ajaksi valot sammutetaan muun muassa Tukholman kuninkaanlinnassa. Myös isot monumentit, kuten Eiffel-torni Pariisissa, Intian portti Delhissä, Kristus-patsas Rio de Janeirossa ja Taipei 101 -torni Taiwanissa pimentävät valaistuksensa.

Maailman kulttuuritalot, kuten Sydneyn oopperatalo, Oslon ooppera ja Kulttuuritalo Hong Kongissa osallistuvat kampanjaan sammuttamalla valonsa. Myös monet näyttävät sillat pimenevät Earth Hour -tunnin myötä. Tänäkin vuonna mukana on myös urheilustadioneita.

Suomessa julkisivu- ja koristevaloja sammutetaan muun muassa seuraavissa kohteissa: Helsingin Tuomiokirkko, Kansallisteatteri, Tampereen tuomiokirkko, YLEn Pasilan linkkitornin valot lentoestevaloja lukuun ottamatta sekä Helsingin energian sähkötalon koriste- ja logovalot.

Valojen sammuttaminen on symbolinen ele ilmaston ja ympäristön puolesta. Tarkoituksena on sammuttaa valaistukseltaan näyttäviä kohteita. WWF suosittelee, että valaistus sammutetaan vain sellaisissa kohteissa, joissa sammuttaminen ei vaaranna yleistä turvallisuutta.

Useiden maamerkkien valojen sammuttaminen on lähtenyt käyntiin yksityishenkilöiden kyselyjen ja ehdotusten pohjalta. Sammutetaanko sinun lähelläsi olevan rakennuksen tai maamerkin valaistus Earth Hour -tunniksi?

Ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä verkkosivulla www.earthhour.fi tai ota yhteyttä WWF:n tiedottaja Laura Rahkaan: 040 840 8500, [email protected]

Valokuvia Earth Hour 2010 -vuoden maamerkeistä: http://www.earthhour.org/mediasite/photos.aspx

Earth Hour -muistilista:

  • Sammuta valot
  • Anna lupaus
  • Haasta kaveri
  • Lahjoita WWF:lle
  • P.S. Tunti ei riitä

Earth Hour verkossa:

Lisätietoja:
tiedottaja Laura Rahka, WWF Suomi, 040840 8500, [email protected]

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen ilmastotempaus, jossa miljoonat ihmiset sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä. Tänä vuonna päivää vietetään 26. maaliskuuta kello 20.30. Tuntia vietetään aikavyöhykkeittäin. Kampanjalla WWF haluaa innostaa ihmisiä itse toimimaan ilmaston ja ympäristön hyväksi.