Panda-palkintoa voi taas hakea

Tiedätkö hienon hankkeen, joka edistää ympäristön- tai luonnonsuojelua? Suunnitteletko itse sellaista? Kerro hankkeesta meille, niin se voi saada 20 000 euroa rahoitusta.

WWF on vuodesta 1999 lähtien jakanut Panda-palkinnon. Sillä palkitaan luonnon- ja ympäristönsuojelun hyväksi tehtyjä tekoja, aloitteita ja tutkimushankkeita sekä edistetään kestävää kehitystä ja elämäntapaa.

WWF jakaa Panda-palkinnon erillisestä Anderssonin rahastosta. Palkinnon voi saada suunniteltu tai käynnissä oleva hanke. Palkintosumma on 20 000 euroa. Hakijana voi olla yksi tai useampi henkilö, yritys tai yhteisö.

Vuonna 2012 palkinto myönnettiin luontokuvaaja ja -toimittaja Juha Taskisen ja norppa-asiantuntija Mervi Kunnasrannan työryhmälle. Työryhmän mittavassa elokuva- ja kirjahankkeessa paneudutaan saimaannorpan ja kolmen muun makean veden hylkeen yhtäläisyyksiin ja eroihin sekä suojeluun.

Vuoden 2013 Panda-palkinto -haku alkaa 1.2. ja se päättyy 31.3.2013. Palkinto luovutetaan 5.6. Maailman ympäristöpäivänä.

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan osoitteeseen [email protected] tai WWF, Panda-palkinto, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki.

Lisätietoja:

Suojelujohtaja Jari Luukkonen, 040 585 0020, [email protected]