WWF haastaa yllytyshullut tekoihin ympäristön puolesta

WWF:n I Will If You Will -haastekampanja käynnistyi Suomessa tänään. Kampanja on osa WWF:n vuotuista Earth Hour -ilmastotapahtumaa. Haastekampanjan avulla ihmiset voivat yllyttää toisensa ryhtymään konkreettisiin toimiin ympäristön puolesta. Kansainvälisesti suuren suosion saanut haastekampanja osoittaa, että luonnon puolesta toimiminen voi olla myös hauskaa.

”Ilmastokriisi on vakava ongelma, joka vaatii pikaisia toimenpiteitä. Sammuttamalla valot Earth Hour -tunnin ajaksi ihmiset voivat ilmaista huolensa päättäjille. Yksi tunti vuodessa ei kuitenkaan riitä. I Will If You Will -haastekampanjalla halutaan inspiroida ihmiset konkreettisiin tekoihin”, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Haasteen on jo jättänyt Kiroileva siili -sarjakuvan tekijä Milla Paloniemi, joka haastaa ihmiset opettelemaan tunnistamaan 10 ruokasientä, sekä maamme eturivin muusikoihin kuuluva Samae Koskinen, joka haastaa ihmiset suosimaan kasvisruokaa ja kokeilemaan, miltä elämä maistuisi kasvissyöjänä. Lisäksi mm. YleX:n Aleksi ja stand up -koomikko Sami Hedberg ovat lupautuneet mukaan kampanjaan.

Myös WWF Suomen toimisto on tehnyt oman I Will If You Will -haasteensa: Mikäli 500 suomalaista lupaa olla syömättä WWF:n kalaoppaan punaisen listan kalalajeja, WWF:n panda lähtee jääkiipeilemään! WWF:n haastevideo on nähtävissä osoitteessa http://goo.gl/OJjRv.

”Koska kyseessä on kansainvälinen tempaus, muuttuvat yksittäiset teot yhteenlaskettuina merkittäviksi. Kampanjan avulla ihmiset ympäri maailman valjastavat sosiaalisen median voimavarat ympäristön puolesta toimimiseen. Haasteen tekeminen ja siihen vastaaminen on hauskaa, joten odotamme suomalaisten innostuvan ja lähtevän tähän mukaan suurella sydämellä”, sanoo WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

Haastekampanjaan voi osallistua Youtubessa osoitteessa www.youtube.com/earthhour, joten kenen tahansa on helppo käydä tekemässä oma haaste tai käydä ottamassa jokin jo laadituista haasteista vastaan. Haasteeseen ei ole välttämätöntä liittää erillistä videota.

Nyt jokainen voi kysyä itseltään: ”Mitä juuri minä olen valmis tekemään maailman tulevaisuuden puolesta? Ja miten saisin mahdollisimman monta kaveriani haastettua mukaan kampanjaan ja tarttumaan toimeen ympäristön puolesta?”

Lisätiedot:

Lisätietoja ilmastokysymyksistä:

Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, 040 840 74 61

Ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas, WWF Suomi, 045 631 8353

Lisätietoja Earth Hour -kampanjasta sekä I Will If You Will -haastekampanjasta:

Earth Hour -koordinaattori Anna Eskola, WWF Suomi, 050 3055 860

Ilmoittautuminen Earth Hour -tapahtumaan: www.wwf.fi/earthhour.

I Will If You Will -haastekampanja: www.youtube.com/earthhour. Suomalaiset haastevideot tulevat näkyviin, kun sivulta valitsee oikean yläkulman language-valikon alta kieleksi suomen (Finnish) ja alueeksi Suomen (Finland).

Tiedoksi toimituksille:

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 23.3.2013 klo 20.30–21.30.

WWF:n Kuluttajan kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja. Opas ohjaa ympäristöystävälliseen kuluttamiseen liikennevaloin. Vihreällä merkityissä lajeissa kalakannat ovat elinvoimaisia ja pyynti ei aiheuta ympäristöhaittoja. Keltaisella merkittyjen lajien kohdalla kestävyys vaihtelee alueittain: kalakannat saattavat olla heikkoja tai ylikalastettuja tai kalastus- ja kasvatusmenetelmät ympäristölle haitallisia. Punaisella merkityt lajit ovat uhanalaisia tai voimakkaasti ylikalastettuja tai pyyntiin käytetään tuhoisia kalastusmenetelmiä. Lisäksi lajin kasvatuksella on merkittäviä ympäristövaikutuksia.