Pre­si­dent­ti­pa­ri sai jär­jes­töil­tä kasviskorin ja kan­nus­tuk­sen torjua ilmaston läm­pe­ne­mis­tä

Ympäristö- ja eläinsuojelujärjestöt luovuttivat tänään presidenttiparille korillisen jouluisia kasvisherkkuja.

Korilla järjestöt haluavat toivottaa presidenttiparille luonto- ja eläinystävällistä joulua. Järjestöt nostivat tänä vuonna esiin erityisesti ilmastotoimien kiireellisyyden.

”Elämme hyvin merkityksellistä aikaa, joka tulee määrittämään yhteisen elinympäristömme tulevaisuuden vuosisadoiksi eteenpäin. Ilmastotiede osoittaa selvästi, että päästöt on saatava laskuun aivan lähivuosina ja fossiilisesta energiatuotannosta on päästävä eroon jo vuosisadan puoliväliin mennessä. On todella tärkeää, että Suomikin vie ensi vuonna Pariisin ilmastokokoukseen kunnianhimoisen lupauksen luopua fossiilisista polttoaineista”, sanoi Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki.

Kasviskori muistuttaa siitä, että jokaisen kansalaisen on mahdollista pienentää henkilökohtaista hiilikuormaansa siirtymällä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Joulun henkeen kuuluu myös heikoimpien puolustaminen ja tämän tulisi koskea myös tuotantoeläimiä. Järjestöjen kasviskori sisälsi myös vegaanisen puristeluun presidenttiparin Lennu-koiralle.