Strömma ja WWF yhteistyöhön Itämeren suojelemiseksi

Strömma Turism & Sjöfart ja ympäristöjärjestö WWF (Maailman luonnonsäätiö) aloittavat kolmivuotisen yhteistyön puhtaamman Itämeren puolesta.  Hankkeessa Strömma jakaa matkailijoille ja yhteistyökumppaneilleen tietoa Itämeren ympäristöhaasteista. Yritys myös tukee paikallista luonnonsuojeluhanketta, jolla kohennetaan alueen meriluontoa.

-Meillä on lähes 80 matkustaja-alusta, jotka risteilevät Itämeren saaristossa. Strömmalle on tärkeää, että voimme ylpeänä esitellä kaunista ja ainutlaatuista ympäristöämme. Sekä valtion että yritysten on kannettava vastuuta siitä, että meriluonto ei menetä vetovoimaansa tärkeänä virkistyskohteena. Tuemme WWF:n vaikuttamistyötä ja haluaisimme mielellämme asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme osallistuvan siihen, sanoo Strömma Suomi Oy:n toimitusjohtaja Peter Kåla.

Rehevöityminen, ympäristömyrkyt ja ylikalastus ovat rasittaneet Itämerta vuosien ajan. Monet kala- ja lintulajit ovat harvinaistuneet ja sinileväkukinnot näyttävät taas ensi kesänä lyövän kaikki aiemmat ennätykset. Itämeri ei ole pelkästään lomakohde, sen on myös ihmisten jokapäiväinen elinympäristö ja kaikkien alueen valtioiden tärkeä tulonlähde. Ekologisesti hyvässä kunnossa oleva Itämeri voisi tuoda noin 32 miljardin euron vuosittaiset lisätulot ja puoli miljoonaa uutta työpaikkaa, käy ilmi Boston Consulting Groupin laatimasta ”Turning adversity into opportunity: A business plan for the Baltic Sea” –raportista.

Nyt solmittu yhteistyö käsittää koko Strömmakonsernin kattaen Ruotsin, Suomen ja Tanskan. Strömman tavoitteena on olla toimialansa johtava yritys kestävän kehityksen alalla ja lisätä samalla matkustajiensa ympäristötietoisuutta.

Strömma tukee myös WWF:n Vallisaaren talkooleiriä. Leirillä tehdään töitä Helsingin rannikon arvokkaiden luonto- ja kulttuurikohteiden kunnostamiseksi.

-WWF on valinnut Strömman kumppanikseen työssään Itämeren ympäristön kohentamiseksi. Strömma myös innostaa muita yrityksiä seuraamaan antamaansa hyvää esimerkkiä. Olemme lisäksi valtavan iloisia siitä, että Strömma tukee paikallista luonnonhoitohankettamme Vallisaaressa, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Lisätietoja:

pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, +358 40 840 7461

toimitusjohtaja Peter Kåla, Strömma Suomi Oy, +358 50 541 1261

Sinua saattaa kiinnostaa