WWF Suomi etsii jälleen Vuoden luontokirjaa

WWF Suomen jokavuotiseen Vuoden luontokirja -kilpailuun voi osallistua 23. lokakuuta 2015 kello 16.00 asti. Kilpailussa etsitään jo 38. kerran suomalaiskustanteista teosta, jossa luonnon- ja ympäristönsuojelun sanoma on vahvasti esillä.

Voittajakirjan valinnassa kiinnitetään huomiota teoksen lukijaystävälliseen kieleen sekä ulkoasuun. Teoksen tulee olla suomalaiskustanne, mutta kirjan ei tarvitse käsitellä suomalaista luontoa vaan myös ulkomaisista kohteista kertova teos voi tulla valituksi. Voittajateos valitaan marraskuussa ja palkinto julkistetaan kustantajan ja WWF:n tilaisuudessa marras-joulukuun vaihteessa.

Kilpailu on tarkoitettu teoksille, jotka on julkaistu 11.10.2014–10.10.2015. Tämän vuoden kilpailun määräajan jälkeen ilmestyvät teokset voivat osallistua vuoden 2016 kilpailuun.

WWF on palkinnut Vuoden luontokirjan vuodesta 1978. Vuoden 2014 luontokirjaksi valittiin Jarmo Niemisen teos Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto. Valitsijana toimi valokuvaaja Meeri Koutaniemi, jonka mukaan voittajateos antaa toivoa ihmisen ja luonnon harmonisesta ja kestävästä kanssaelosta – nyt ja tulevaisuudessa.

Kilpailuun osallistuvia teoksia lähetetään kolme kappaletta merkinnällä “Vuoden luontokirja/Jari Luukkonen” 23. lokakuuta 2015 klo 16.00 mennessä osoitteeseen WWF Suomi, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Laita mukaan myös kustantajan yhteystiedot mahdollisia yhteydenottoja varten.

Lisätietoja:
Suojelujohtaja Jari Luukkonen, 040 585 0020 tai [email protected]

WWF Suomen Vuoden luontokirja kilpailusta löydät lisää tietoa osoitteesta wwf.fi/vuodenluontokirja