Tuuliaisen säätiön luontopalkinto WWF:lle tunnustuksena Norppalivestä

Raija ja Ossi Tuuliaisen Säätiön luontopalkinto on myönnetty tänä vuonna ympäristöjärjestö WWF:lle. 10 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin WWF:lle tunnustuksena sen toimeenpanemasta Norppalivestä, joka välitti toukokuussa yötä päivää kuvaa saimaannorpan elosta rantakivellä.

Luontopalkinnolla säätiö haluaa nostaa esiin merkittäviä luontotekoja kannustukseksi tekijöille ja esimerkiksi muille. Luontoteoilla on vaikutusta myös ihmisten asenteisiin eläinten ja luonnon puolesta.

”Norppalive oli parasta luontokasvatusta ja eläinsuojelutyötä aikoihin. Kamera sai mukaansa miljoonia seuraajia. Se veti mukaansa ihmisiä, jotka eivät olleet aikaisemmin kiinnostuneet koko norpasta. Siksi se on palkintonsa ansainnut”, Risto Kiljunen Tuuliaisen säätiöstä sanoo.

”Olemme äärimmäisen iloisia ja otettuja palkinnosta. Palkintorahoille on käyttöä, sillä saimaannorppa on edelleen erittäin uhanalainen. Tulemme työskentelemään jatkossakin sinnikkäästi tämän suomalaisille rakkaan lajin pelastamiseksi”, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder toteaa.

Lemiläinen Raija ja Ossi Tuuliaisen Säätiö sr on perustettu 26 vuotta sitten tukemaan eläinsuojelua ja vastuullista riistanhoitoa. Suurimpana tuen kohteena on ollut koko ajan saimaannorpan tutkimus ja suojelu.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Risto Kiljunen, Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö sr, 0400 256 175, risto.kiljunen@tuuliaisensaatio.fi

Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, 040 840 7461, liisa.rohweder@wwf.fi, @LiisaRohweder