WWF:n Norppalive on nyt auki

Viime vuonna suursuosioon noussut WWF:n Norppalive on avattu. Kamera on asennettu samaan paikkaan kuin viime vuonna, mutta kuvakulma on uusi. Iso osa saimaannorpista köllöttelee tällä hetkellä vielä viimeisillä jäillä, ja niiden odotetaan nousevan rantakiville pian.

”Päätimme asentaa kameran samaan paikkaan, jotta yleisöllä olisi paremmat mahdollisuudet nähdä jo tutuksi tulleita Pullervoa ja Siiriä. Norpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme niiden nousevan kameran eteen köllöttelemään tänäkin keväänä”, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze sanoo.

”Emme voineet asentaa kameraa kuvaamaan täsmälleen samaa kiveä, sillä vesi on Saimaalla matalalla. Norpat eivät pääse nousemaan viime vuoden kivelle”, Fritze selittää.

Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet Saimaalta. Tällä hetkellä jäitä on jäljellä lahdenpoukamissa. Norppaliven toinen tuotantokausi käynnistyy siis jännittävissä tunnelmissa, sillä norpista ei ole vielä havaintoja.

”Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi ennustaa täydellä varmuudella. Niinpä emme voi taata tai vaatia, että ne ilmestyvät kameran eteen välittömästi. Kamera on kuitenkin asennettu tuttuun paikkaan, jossa norpat ovat jo useana vuonna viihtyneet. Uskomme, että ennalta-arvaamattomuus on iso osa Norppaliven viehätystä”, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on tänäkin vuonna lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä. Kaikki halukkaat voivat osallistua Norppaliveen tykkäämällä, jakamalla, kommentoimalla – tai sitten vain yksinkertaisesti katselemalla ja nauttimalla.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Livelähetys on katsottavissa osoitteessa wwf.fi/norppalive

Lisätietoja:

Tiedottaja Joonas Fritze, 040 840 8500, [email protected]
Ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen, 0400 168 939, [email protected]