WWF Suomen Vuoden luontokirja -kilpailun finalistit selvillä

WWF Suomen jokavuotisen Vuoden luontokirja -kilpailun viisi finalistiteosta on valittu. Kansanedustaja Antero Vartia valitsee voittajan. Palkinto jaetaan nyt 41. kerran.

Suomalaisen luonnon loistoa, metsien parantavaa voimaa ja luonnonsuojelun haasteita. Näitä aiheita käsittelevät WWF:n Vuoden luontokirja -kilpailun finaaliin päässeet teokset.

Jukka Lyytisen ja Antti Reinin teos Metsä – hyvää mieltä ja rentoa oloa luonnosta (Like) esittelee metsän monipuolisia mahdollisuuksia terveyden ja hyvän mielen ylläpitäjänä. Tunnelmalliset kuvat ja kuvailevat tekstit houkuttelevat lukijaa hakemaan hyvinvointia luonnosta.

Pirkko Siikamäen ja Paavo Hamusen Oulankajoki – muutoksen virta (Docendo) esittelee Oulankajoen luontoa, luonnon muuttumista sekä luonnon ja ihmisen yhteenkietoutunutta historiaa. Kauniit luontokuvat täydentävät kirjan kattavaa tietosisältöä.

Minttu Jaakkolan, Timo Vuorisalon ja Lasse Peltosen Saimaannorppa ja ihminen – sosiaalisesti kestävän luonnonsuojelun haaste (Into) pohtii norppakeskustelua suomalaisen luonnonsuojelun historian kautta. Lukijalle annetaan eväät laajentaa käsitystään norppakiistojen syistä ja seurauksista.

Antti Haatajan Pohjoinen – jälkemme maailman laidalla (Tammi) avaa ainutlaatuisen näkymän pohjoiseen luontoon. Upeasti kuvitettu kirja kertoo tarinan Saamenmaan muuttuvasta luonnosta ja elämästä vuodenkierrossa.

Kimmo Ohtosen Metsäkansan tarina (Docendo) kertoo lukuisten metsän asukkien elinolosuhteiden muutoksesta ja tulevaisuudennäkymistä. Tarina etenee Ohtosen henkilökohtaisen matkan kautta: hän kiertää lapsuudestaan tuttuja metsiä vuoden ajan taltioiden näkemänsä kuvin ja sanoin.

WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja suojelujohtaja Jari Luukkonen valitsivat loppusuoralle päässeet kirjat.

”Kilpailuun osallistui tänä vuonna laaja kirjo upeita teoksia monipuolisesta aihevalikoimasta. Meidän oli todella vaikea valita finalisteja”, Rohweder kuvailee.

Kansanedustaja Antero Vartia valitsee voittajateoksen, joka julkistetaan kustantajan ja WWF:n tilaisuudessa joulukuun alussa.

Vuoden luontokirja -kilpailussa etsitään joka vuosi suomalaiskustanteista teosta, jossa luonnon- ja ympäristönsuojelun sanoma on vahvasti esillä. Voittajakirjan valinnassa kiinnitetään huomiota lukijaystävälliseen kieleen sekä ulkoasuun.

WWF:n Vuoden luontokirja on valittu vuodesta 1978. Viime vuonna voiton vei Meren aarteet (Gaudeamus). Voittajan valinnut Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori kuvaili teosta monipuoliseksi, visuaalisesti vaikuttavaksi ja houkuttelevaksi.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Liisa Rohweder 040 840 7461 tai liisa.rohweder@wwf.fi

WWF Suomen Vuoden luontokirja -kilpailusta lisää tietoa osoitteessa wwf.fi/vuodenluontokirja