Äänestäminen on kevään tärkein ympäristöteko – Eturivin somevaikuttajat kannustavat äänestämään luonnon puolesta

Somevaikuttajat Janne Naakka, Sara Parikka ja Maiju Voutilainen muistuttavat, että äänestäminen luonnon puolesta on ehdottomasti kevään tärkein ympäristöteko. Instagram-tileillään he kertovat, mitä luonto heille merkitsee.

WWF:n Ääni luonnolle -kampanjaan osallistuvat somevaikuttajat kannustavat seuraajiaan käyttämään eduskuntavaaleissa äänioikeuttaan luonnon hyväksi. Kampanjan tavoitteena on innostaa nuoret äänestämään ehdokasta, joka puolustaa heille tärkeitä asioita.

”Lapista kotoisin olevana luonto on ollut minulle aina lähellä sydäntä. Esimerkiksi Helsingissä helposti sokaistuu ilmastonmuutoksen vaikutuksille, mutta Lapissa ne konkretisoituvat, kun vaikutukset ovat silmin nähtävissä erityisesti talvisin. Sosiaalisessa mediassa voi herätellä niitä, jotka eivät ole vielä havahtuneet ajattelemaan sitä, miten tärkeä luonto on”, Janne Naakka kertoo. Häntä seuraa Instagramissa yli satatuhatta ihmistä.

”Meillä ei ole loputtomasti aikaa jäljellä, jos haluamme säilyttää tämänhetkisen luonnon. On tärkeää toimia nyt parhaalla mahdollisella tavalla. Haluan kannustaa nuoria äänestämään tyyppejä, jotka haluavat tehdä koko planeettamme tulevaisuudesta paremman”, YouTubessa ja Instagramissa Mansikkkana tunnettu Maiju Voutilainen lisää.

Heidän mielestään eduskuntavaaleissa on tärkeää äänestää luonnon puolesta, koska laajoissa ympäristöongelmissa suurin muutos voidaan tehdä poliittisilla päätöksillä. Somevaikuttajia huolestuttaa, millaisen maailman jätämme seuraaville sukupolville.

”Käyn pienten tyttöjeni kanssa viikoittain metsässä ja siitä on muodostunut meille yhteinen tärkeä asia. Toivon sydämeni pohjasta, että lapseni saavat elää upean luonnon läheisyydessä. Haluan opettaa heitä kunnioittamaan ympäristöä. Pidetään huolta toistemme lisäksi myös luonnosta”, näyttelijä Sara Parikka sanoo.

Uusi eduskunta päättää luontomme kohtalosta

Eduskuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon vielä tänään ja huomenna. WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder muistuttaa, että ympäristön kannalta kestämättömän politiikan jatkuminen voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin ihmisille ja luonnolle. Somevaikuttajien tapaan Rohweder kehottaa äänestäjiä käyttämään äänioikeuttaan luonnon puolesta.

”Vaikka varsinaisena vaalipäivänä äänestäminen on monelle perinne, kannustan kaikkia äänestämään ennakkoon, ettei äänioikeus jää käyttämättä, jos esimerkiksi flunssa yllättää varsinaisena vaalipäivänä.”

Äänestäjien lisäksi Rohweder hoputtaa myös tulevaa eduskuntaa.

”Uuden eduskunnan on välittömästi tehtävä määrätietoisia päätöksiä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Nämä ympäristöongelmat liittyvät vahvasti toisiinsa ja ne on myös ratkaistava yhdessä”, Rohweder sanoo.

Tietoa WWF:n Ääni luonnolle -kampanjasta:

Vaalien alla ympäristöjärjestö WWF kehottaa äänestäjiä käyttämään äänioikeuttaan luonnon puolesta. Lisäksi ympäristön tilasta huolestuneita nuoria, jotka eivät ole vielä äänioikeutettuja kannustetaan vaatimaan Instagramissa poliittisilta päättäjiltä selkärankaa puolustaa luontoa. Instagramissa huolensa voi osoittaa päättäjille postaamalla kuvan itselle tärkeästä paikasta luonnossa hashtagilla #ääniluonnolle. WWF on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Kampanjan verkkosivut

WWF:n vaaliohjelma

Lisätiedot

Liisa Rohweder, pääsihteeri, p. 040 840 7461, [email protected]