Muninta alkoi WWF:n Luontoliven sääksenpesässä

Sääksiemo muni tänään ensimmäisen munan WWF:n Luontolivessä. Pesän tapahtumia kannattaa seurata nyt tiiviisti, sillä on mahdollista, että emo munii vielä uusia munia. Poikasten kuoriutumista saadaan odottaa kesäkuulle.

WWF:n Luontolivessä on seurattu noin viikon ajan sääksien parittelua ja pesänrakennusta. Keskiviikkona 24.4. suorassa lähetyksessä nähtiin odotettu hetki, kun sääksiemo muni ensimmäisen munan. Koiras poistui ensi pesästä, sitten naaras asettui makuulle. Noustuaan ylös naaras alkoi hamuta nokallaan juuri munimaansa ruskeakuvioista munaa ja asetteli sitä aiemmin kuovittuun pesäkuoppaan.

Sääkset munivat huhti-toukokuussa 1–4 munaa, joita naaras hautoo. Koiras ruokkii hautovaa naarasta.

Haudonta-aika on 34–38 vuorokautta. Poikaset kuoriutuvat kesäkuun alussa, minkä jälkeen Luontoliven suorassa lähetyksessä voi katsoa niiden kehitystä ja varttumista. Heinäkuussa poikaset alkavat tehdä pesän reunoilla siipijumppaa, ja kuun lopulla ne lennähtelevät jo pieniä lenkkejä.

Sääksiä on seurattu WWF:n Luontolivessä jo kolmena kesänä. Aiempina vuosina suoraa lähetystä on välitetty pesältä heinäkuun ajan. Tänä keväänä luontokuvaaja Juha Taskinen vei kameran Saimaan Haukivedellä sijaitsevalle pesälle jo huhtikuussa, jotta katsojat voisivat seurata emojen ja poikueen elämää pesinnän alusta asti heinäkuun loppuun.

Katso sääksien elämää WWF:n Luontolivessä. Samalla voit kanavasurffailla ja tarkkailla myös metsäpeurojen ja käärmeiden edesottamuksia.

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.

Katso WWF:n Luontoliveä

Katso luontoa suorassa lähetyksessä!

Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.