Livekamera lintujen talviruokintapaikalta suljettiin – katselukertoja liki 220 000
WWF:n Luontoliven talvilintukamera ehti välittää suoraa lähetystä metsälintujen talviruokintapaikalta lähes kahden kuukauden ajan. Lähetyksessä nähtiin kaikkiaan 14 eri lintulajia.
Talvilintukamera sijaitsi suojellussa vanhassa metsässä. Lähetyksessä, joka alkoi 7. helmikuuta, nähtiin muun muassa talitiaisia, sinitiaisia, kuusitiaisia, puukiipijöitä, käpytikkoja, närhiä, mustarastaita, variksia, harakoita, korppi ja varpushaukka. Kamerassa päästiin katselemaan myös uhanalaisia lajeja, kuten valkoselkätikka, hömötiainen ja töyhtötiainen.
”Livekuvissa nähtyjä uhanalaisia lajeja yhdistää se, että ne kärsivät hakkuista ja metsien yksipuolistumisesta. Esimerkiksi hömötiainen ei löydä talousmetsistä talvella yhtä hyvin ruokaa kuin vanhoista luonnonmetsistä”, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.
”Yksi lähetyksen tavoitteista oli muistuttaa niistä yksinkertaisista keinoista, joiden avulla metsänomistajat voivat auttaa uhanalaisia lajeja. Esimerkiksi avohakkuut voi vaihtaa metsän jatkuvaan kasvatukseen”, Tolvanen jatkaa.
WWF toteutti talvilintukameran yhdessä luontokuvaaja Hannu Siitosen kanssa. Siitonen, joka tunnetaan myös keihäänheiton arvokisamitalistina, on ahdistunut lisääntyneistä hakkuista. Suomen metsissä elää 833 uhanalaista lajia ja määrä kasvaa, jos metsienkäsittelyssä ei tapahdu muutosta.
”Lajit, jotka ovat eläneet tuhansia vuosia vanhoissa metsissä, eivät yksinkertaisesti pärjää nykyisissä talousmetsissä. Toivon, että tämä suora lähetys on avannut jonkun silmät”, Siitonen sanoo.
Kamera oli osa WWF:n Luontoliveä
Talvilintukamera oli osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä Luontolivessä seurataan kyiden luikertelua kevätauringossa ja odotellaan sääksien saapumista pesälleen. Lähetyksiä on katsottu yhteensä noin seitsemän miljoonaa kertaa. Luontoliven teknisestä toteutuksesta vastaa Pukki Visuals.
Katso luontoa suorassa lähetyksessä!
Klikkaa WWF:n Luontoliveen katsomaan, mitä lajeja voit seurata suorassa lähetyksessä juuri nyt.
Katso luontoa suorassa lähetyksessä!
Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje
WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.