Valot sammuivat ympäri maailmaa – Earth Hour rikkoi ennätyksiä osallistujamäärässä ja sosiaalisessa mediassa

Maailmanlaajuista ympäristötapahtumaa, WWF:n Earth Houria vietettiin lauantaina 27. maaliskuuta ennätyksellisesti 192 maassa ja maantieteellisellä alueella. Sosiaalisessa mediassa tapahtuma sai aikaan enemmän liikehdintää kuin koskaan aiemmin. Suomessa valot sammuivat kaikissa suurissa kaupungeissa.

192 maata ja maantieteellistä aluetta näytti valomerkin maapallolle WWF:n Earth Hourissa lauantaina 27. maaliskuuta. Valot sammuivat symbolisena eleenä ilmaston ja luonnon puolesta lukuisista tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Brandenburgin portista Berliinissä, London Eye -maailmanpyörästä Lontoossa, Ateenan Akropoliilta, Eiffel-tornista Pariisissa ja Victoria Harbourista Hong Kongissa.

Verkkoon painottunut Earth Hour oli menestys sosiaalisessa mediassa. Tapahtumaan liittyvät sosiaalisen median päivitykset saavuttivat jopa 6,7 miljardia näyttökertaa, kun viime vuonna näyttökertoja kertyi 3,1 miljardia. Earth Hourin hashtagit trendasivat Twitterissä tai Google-hauissa 42 maassa. Luvut ovat tapahtuman historian suurimpia.

”Earth Hour osoitti jälleen kerran, että huoli planeetan tilasta koskettaa ympäri maailmaa. Päättäjien on kuultava ihmisten viesti ja tehtävä vaikuttavia päätöksiä ilmaston ja luonnon hyväksi”, sanoo WWF Suomen ilmastovastaava Bernt Nordman.

Tänä vuonna viesti päättäjien suuntaan on ensiarvoisen tärkeä. Tämän vuoden lokakuussa maailman valtioiden on määrä päättää uusista kansainvälisistä luonnonsuojelutavoitteista YK:n biodiversiteettikokouksessa Kiinan Kunmingissa. Marraskuussa tärkeitä päätöksiä on edessä ilmastokokouksessa Glasgow’ssa. Suomessa merkittävä vaikuttamisen paikka on kuntavaalit.

Näsinneulan ja Särkänniemen huvipuistoalueen valot sammuivat tämän vuoden Earth Hourissa. Huvipuistoalueen valot sammuivat etuajassa, Näsinneulan valot puolestaan tasan kello 20.30.

Suomessa kerättiin lupauksia planeetalle

Earth Hour oli näkyvästi esillä myös Suomessa. Suomessa Earth Houriin osallistuttiin kaikissa suurissa kaupungeissa ja kymmenissä kunnissa. Valot sammuivat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Presidentinlinnasta ja Tuomiokirkosta, Lahdessa Sibeliustalosta, Jyväskylässä Ylistön sillalta sekä Tampereella Näsinneulasta.

WWF:n Earth Hour -kartalle ilmoittautui yli 170 suomalaista yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota. Tapahtumia järjestettiin etenkin somen ja verkon välityksellä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa Ilmaston viikko -tapahtuma kokosi kaupunkilaiset yhteen erilaisiin verkkotapahtumiin pitkin Earth Hour -viikkoa. Lukuisissa kouluissa ympäri maan järjestettiin niin aiheeseen liittyviä aamunavauksia, oppitunteja luonnonvalossa kuin ilmastoystävällisiä lounaita.

WWF Suomi keräsi Earth Hourin kunniaksi lupauksia planeetalle. Lupauksia jätettiin WWF:n Earth Hour -verkkosivuilla yli 2500. Tulevalla viikolla lupauksilla kiritetään päättäjiä vaikuttaviin tekoihin, kun niiden yhteenveto toimitetaan ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkoselle. Lupauksia voi tehdä vielä sunnuntain ajan.

”Suomalaiset ovat valmiita tekoihin ympäristön puolesta. Päättäjien on nyt taattava edellytykset sille, että kestävät arjen valinnat ovat kaikille helposti saatavilla”, Nordman toteaa.

Suojele elämää WWF-kummina

Monimuotoinen luonto on kaiken elämän edellytys maapallollamme. Silti luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmisen historian aikana. Meillä on ratkaisuja pysäyttää luonnon hätätila, mutta se on mahdollista vain tukijoidemme avulla. Nyt tarvitaan jokaista luonnonsuojelijaa!

Lahjoita alk. 10 €/kk

Suojele elämää WWF-kummina

Monimuotoinen luonto on kaiken elämän edellytys maapallollamme. Silti luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmisen historian aikana. Meillä on ratkaisuja pysäyttää luonnon hätätila, mutta se on mahdollista vain tukijoidemme avulla. Nyt tarvitaan jokaista luonnonsuojelijaa!