Yhdessä se on mahdollista

Kiitos tuestasi. Nämä saavutukset eivät olisi mahdollisia ilman uskollisia tukijoitamme. WWF toimii kaikilla mantereilla ja yli 100 maassa.

22

Himalajalla sijaitsevassa Bhutanissa on onnistuttu kuudessa vuodessa tuplaamaan tiikerien määrä Manasin kansallispuistossa. Vuoden 2016 laskennoissa määrä oli 22 yksilöä, kun vuonna 2010 tiikereitä oli vain 10. Saavutus on elintärkeä, sillä pelko sukupuutosta on todellinen. WWF Suomi on tukenut tiikerien suojelua ja niiden elinalueiden säilyttämistä Bhutanissa vuodesta 2009.

1816

Tuoreen tutkimuksemme mukaan Pakistanin Indus-joen jokidelfiinien kanta on kasvanut yli 50 prosentilla. Delfiineitä arvioidaan nyt olevan 1 816, kun ensimmäisissä laskennoissa vuonna 2011 niitä oli vain 1 200 ja laji oli menossa kohti sukupuuttoa. 15 vuoden suojelutyön tulos ei olisi ollut mahdollista ilman hallitusten, suojelutyöntekijöiden ja yhteisöjen yhteistyötä.

380

Vapaaehtoisten kolaamat apukinokset yhdessä kalastusrajoitusten kanssa varmistivat erittäin uhanalaisen saimaannorpan kannan kasvun viime vuonna. Metsähallituksen arvion mukaan saimaannorppakanta on noin 370–380 norppaa, eli määrä olisi kasvanut vuodessa 10–20 yksilöllä. Alkutalvesta lumitilanne oli jälleen huono Saimaalla, ja norpalle kolattiin noin 280 apukinosta.

115

Tuoreen raporttimme mukaan Kaakkois-Aasian Greater Mekong -alueelta löytyi vuoden 2016 aikana 115 uutta lajia, esimerkiksi krokotiililisko, etanoita syövä kilpikonna, hevosenkenkä-lepakko ja pörröinen myyrä. Lajeja uhkaa kuitenkin elinympäristöjen katoaminen ja lajeilla käytävä laiton kauppa. Vuonna 1997 aloitetun tutkimuksen jälkeen uusia lajeja on löydetty uskomattomat 2 524.

40

Käynnistimme viime elokuussa K-ryh­män kanssa monivuotisen yhteistyön uhanalaisten vaelluskalojen pelas­ta­mi­seksi, ja tulokset näkyvät jo. Ensimmäisen syksyn aikana eri puolilla Suomea sijaitsevista joista ja puroista avat­tiin vapaaehtoisten voimin yhdeksän nousu­estettä ja kaloille rakennettiin 40 uutta kutupaikkaa. Yhteistyö jatkuu entistä laajamittaisempana tänä vuonna.

2018

Norsunluukaupasta tuli Kiinassa laitonta vuoden 2018 ensimmäisestä päivästä alkaen. Lakimuutos on käänteentekevä maailman norsupopulaatioille, sillä Kiinan norsunluumarkkinat ovat maailman suurimmat. Arviolta 55 norsua salametsästetään joka päivä norsunluun takia. Tuemme norsunluukauppakiellon valvomista taloudellisesti yhdessä monien muiden WWF-toimistojen kanssa.