Julkaistu

Clean Up -tapahtumia tänä keväänä jo 17 paikkakunnalla

WWF:n Clean Up -rantojensiivoustalkoita järjestetään tänä vuonna tiistaina 22.5. Hangossa, Helsingissä, Inkoossa, Joensuussa, Kemissä, Kokkolassa, Kotkassa, Luvialla, Naantalissa, Oulussa, Pyhäjärvellä, Raahessa, Suomussalmella, Turussa, Uudessakaupungissa, Vaasassa ja Valkeakoskella. Clean Up -talkoot ovat osa WWF:n Operaatio Merenneitoa, suurkampanjaa Itämeren pelastamiseksi.

Päätapahtuma järjestetään Turussa, jossa WWF järjestää talkoot Suomen Unileverin kanssa klo 12.30-19. Infoteltta ja talkoolaisten tarvike- ja tarjoilupiste sijaitsee Turun Tuomiokirkkopuistossa. Kello 13.00 kastetaan WWF:n uusi Itämeren tutkimusvene "Merenneito" Aurajoen rannalla ravintola Pinellan alapuolella. Muualla maassa talkoojärjestelyistä vastaavat paikalliset yhteistyökumppanit, kuten pursiseurat, ympäristötoimistot ja koulut. Tarkat paikkakuntakohtaiset tapahtuma-ajankohdat saa järjestäjiltä.

Clean Up -rantojensiivoustalkoot järjestetään Suomessa kolmatta kertaa. Ne ovat osa kansainvälistä Coastal Clean Up -tapahtumaa, johon osallistuu vuosittain satojatuhansia vapaaehtoisia noin 90 maassa. Viime vuonna Suomen tapahtuma järjestettiin Turussa, Helsingissä ja Kemissä.

Clean Up -tapahtuma on toimintaa Itämeren ja oman lähiympäristön hyväksi. WWF toivoo, että tapahtumaa lisää ihmisten ympäristötietoisuutta ja kannustaa heitä huolehtimaan lähiympäristöstään ja ainutlaatuisesta Itämerestämme. ”Clean Up -kampanjalla WWF haluaa vaikuttaa ihmisten asenteisiin: konkreettisella roskien keräämisellä haluamme havahduttaa ihmiset huomaamaan, minkä määrän jätettä tuotamme. Tapahtumalla vaikutetaan myös vesistöjemme tilaan ja mahdollisuuteen nauttia rannoistamme ja vesistöistämme. Maalla ollessamme ympäristön roskaaminen on näkyvää, mutta veden alle ja veteen päätyvät roskat ja ravinnekuormitus eivät näy”, WWF:n meriasiantuntija Anita Mäkinen toteaa.

Talkoisiin ovat tervetulleita yksittäiset ihmiset, koulu- ja päiväkotiluokat, työpaikkaporukat, yhdistykset ja partioiden lippukunnat. WWF:n yhteistyökumppanit toimittavat talkoisiin jätesäkit, siivouskäsineet ja panda-logolla varustetut liivit. Tarjolla on pientä syötävää – oma juomamuki kannattaa ottaa mukaan, ettei kertakäyttömukeista tule lisää roskaa. Tapahtumista saa lisätietoa kaupungeille levitettävistä julisteista sekä WWF:n kotisivuilta www.wwf.fi ja soittamalla WWF:ään (09) 7740 100.

Lisätietoja:

Tiedottaja Laura Saarilahti, WWF, 040 556 9860, laura.saarilahti@wwf.fi
Clean Up –koordinaattori Katja Ojala, WWF, 050 300 9621, katja.ojala@wwf.fi

CLEAN UP -TAPAHTUMAT YMPÄRI MAATA:

Hanko: Partiolippukunta Hangon Meriversot järjestää.
Helsinki: Stadin rannat -kampanja järjestää. Lisätietoja: Rolf Martinsen, puh. (09) 496 554.
Hirvensalmi: Partiolippukunta Hirvi-partio järjestää.
Inkoo: Partiolippukunta Ingå Scouter järjestää.
Joensuu: Joensuun urheilusukeltajat järjestää. Lisätietoja: Timo Lautanen, timo.lautanen@joensuu.fi.
Kemi: Kemin Pursiseura järjestää, kohteena ranta-alue Mansikkanokalta Uleninrannan ja Sisäsataman kautta Hahtisaarelle Kiikelinlahden tuntumaan. Lisätietoja: Pekka Heino, puh. (016) 256 644.
Kokkola: Kokkolan ympäristötoimisto järjestää Vanhan Sataman lahdella. Lisätietoja: Michael Hagström, puh. (06) 8289 305.
Kotka: Kotkan ympäristökeskus järjestää. Lisätietoja: Heli Ojala, puh. (05) 234 4805.
Luvia: Luvian yläaste järjestää, siivouspaikkoina ainakin Verkkoranta ja Laitakari. Lisätietoja: Piia Risku-Myllyharju, puh. (02) 5408 207.
Naantali: Partiolippukunta Maskun-Hemmingin tyttäret ja Pojat järjestää.
Oulu: Roska Päivässä -liikkeen jäsenet järjestävät Oulun Torinrannassa. Lisätietoja: Satu Kurvinen, puh. 040 7334 861, satukurvinen@hotmail.com.
Oulu: Oulun Työväen Pursiseura järjestää omalla ranta-alueellaan ja sen läheisyydessä. Lisätietoja: Risto Suikkari, risto.suikkari@oulu.fi.
Pyhäjärvi: Pyhäjärven 4 H -yhdistys järjestää. Lisätietoja: Ismo Leppänen, puh. (08) 780 429, 4hpyhajarvi@arctic.net.
Raahe: Raahen ympäristötoimisto järjestää. Lisätietoja: Anja Haavanlammi, puh. (08) 2992 521.
Suomussalmi: Suomussalmen lukio järjestää, alueena Taivalalasen lammen rannat. Lisätietoja: René Kajava, puh. (08) 7191 430, rene.kajava@edu.suomussalmi.fi.
Turku: WWF ja Suomen Unilever järjestävät. Lisätietoja: Katja Ojala, 050 300 9621, katja.ojala@wwf.fi
Uusikaupunki: Uudenkaupungin ympäristötoimisto järjestää, talkoot järjestetään jo 18. ja 19. toukokuuta. Lisätietoja: Virpi Vuojärvi-Torhamo, puh. (02) 84515204, virpi.vuojarvi-torhamo@uusikaupunki.fi.
Vaasa: Vaasan luontokeskus järjestää Paratiisisaarella Vaasan Vaskiluodossa. Lisätietoja: Pertti Salo, 040 594 2901.
Valkeakoski: Valkeakosken 4 H -yhdistys järjestää.