© Miina Poikolainen / WWF
Julkaistu

WWF Suomen pääsihteeristä kansainvälisen Panda -brändin ylin vartija

WWF Suomen pääsihteeri KTT Liisa Rohweder on valittu kansainvälisen WWF:n viestintää ja markkinointia ohjaavan komitean puheenjohtajaksi. Nimitys on kunnia WWF Suomelle, sillä ohjausryhmä vastaa WWF:n brändiin liittyvistä suurista linjoista ja globaaleista suojelu- ja markkinointiviestintästrategioista.

Rohweder luotsaa Communications and marketing - komitean puheenjohtajana kansainvälisen WWF:n markkinointia ja viestintää. Kaikkiaan WWF:ssä työskentelee yli 5 000 eri alojen ammattilaista, joiden toiminta ulottuu kentällä tapahtuvasta käytännön suojelutyöstä varainhankintaan ja ympäristökasvatukseen. 

”Panda-logo on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä ja se kiteyttää WWF:n työn luonnon puolesta. Oikeilla viestintävalinnoilla voimme vaikuttaa ihmisten ekologisen jalanjäljen pienentämiseen sekä positiivisiin asenteisiin luonnonsuojelua kohtaan”, Liisa Rohweder sanoo. 

Rohwederin johtaman ohjausryhmän vastuulla ovat muun muassa suuret kansainväliset suojelukampanjat, kuten vuosittain järjestettävä ilmastotempaus Earth Hour. Lisäksi se vastaa ympäristökasvatuksen painotuksista. Ohjausryhmään kuuluu Rohwederin lisäksi kolme muuta pääsihteeriä sekä Brasilian, Englannin, Kiinan, Saksan ja USA:n WWF-toimistojen viestintäjohtajat. 

50-vuotias WWF on toiminta-aikanaan laajentanut työnsä luonnonvaraisten lajien suojelusta kestävien kulutusvalintojen ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen. WWF on myös laajentanut verkostoaan yli sataan maahan, kaikille mantereille ja hankkinut seitsemän miljoonaa yksityistä ja yritystukijaa. 

”Tukijamme ovat aina voineet luottaa siihen, että heidän rahansa käytetään tehokkaaseen ja tulokselliseen ympäristön- ja luonnonsuojelutyöhön. WWF:llä on asiantunteva ja taitava viestintä- ja markkinointihenkilöstö, jolle suojelutuloksista ja tavoitteista tiedottaminen on varmasti palkitsevaa,” Rohweder summaa. 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, puh. 040 840 74 61 

Tiedoksi toimituksille:

Liisa Rohweder on kestävästä kehityksestä väitellyt kauppatieteiden tohtori.