Julkaistu

WWF ja Adalson Oy yhteistyöhön

Adalsonin ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit vähentävät jätettä ja energiantarvetta

Suomen WWF aloittaa yhteistyön elimäkeläisen Adalson Oy:n kanssa. Adalson Oy valmistaa kuitupakkauksia sekä kierrätyskuidusta että pellavakuidusta, jonka valmistamiseen tarvitaan noin 90 % vähemmän energiaa kuin esim. kartonkipakkauksen valmistamiseen. Pellavapakkausten ensimmäiset "asukit" ovat kännyköitä.

Tuotetasolla yhteistyö kattaa kuidusta valmistettujen pakkaustuotteiden markkinoinnin Suomessa. Adalson Oy:n taloudellisen tuen ansiosta Suomen WWF voi tehostaa omaa luonnon- ja ympäristönsuojelutyötään. Adalson Oy puolestaan voi hyödyntää Suomen WWF:n asiantuntemusta ympäristöasioidensa kehittämisessä. Yhteistyö edistää myös Adalsonin ympäristöystävällisten tuotteiden kehitystä ja markkinointia.

"WWF:stä on hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka perustaa kaiken toimintansa ympäristön hyvinvoinnille, ja joka tekee tuotekehitystyötä ekologisista lähtökohdista. Adalsonin pellavapakkaukset ovat sanan täydessä merkityksessä ympäristöystävällisiä: ne tehdään uusiutuvasta luonnonvarasta mahdollisimman pienellä energiamäärällä ja käytön jälkeen tuote voidaan kompostoida, polttaa tai kierrättää. Muutkin Adalsonin tuotteet ja valmistusmenetelmät ovat mahdollisimman ekologisia. Elintarvikkeiden pakkauskääreet ovat 100-prosenttisen kierrätettäviä ja Adalson hyödyntää keräyspaperia ja teollista hylkymateriaalia teknisiin pakkauksiin sellaisenaan", sanoo WWF:n pääsihteeri Timo Tanninen.

"Tuemme mielellämme WWF:n toimintaa ja haluamme olla osaltamme pienentämässä ihmisen ”ekologista jalanjälkeä". Olemme jo pitkään olleet sitä mieltä, että ympäristön huomioon ottaminen on tärkeätä yhteiskuntamme tulevaisuutta ja tulevia sukupolvia ajatellen. Haluamme kaikella toiminnallamme tukea ympäristön hyvinvointia ja suojella luonnonvaroja. ", sanoo Adalson Oy:n toimitusjohtaja Jari Järvinen. "Odotamme yhteistyön WWF:n kanssa lisäävän kiinnostusta ekologisia pakkauksia kohtaan ja näin lisäävän kuitupakkausten suosiota pakkausmateriaalina. Asiakaskuntaamme kuuluu jo merkittäviä valmistajia ja heidän tyytyväisyytensä kuitupakkauksiin lisääntyy koko ajan. Kuitupakkausten käyttö pakkausmateriaalina antaa myös asiakkaistamme ekologisen kuvan ja tukee yrityksen ympäristösuunnitelmaa."

Lisätietoja:

Suomen WWF, pääsihteeri Timo Tanninen, (09) 7740 1040, 040 574 9266
Adalson Oy, toimitusjohtaja Jari Järvinen, (05) 886 5500, 0400 655 776
www.adalson.fi