© Alexandra Antell / WWF
Julkaistu

WWF:n kampanja Otto.-automaateilla käynnistyi

Otto. -pankkiautomaateilla asioivat voivat 29.11. 2011 – 3.1. 2012 antaa ottotapahtuman yhteydessä yhden euron suuruisen joululahjan WWF:n työlle suomalaisen luonnon hyväksi.

WWF:n automaattikampanjan tunnuksena on jouluinen ilveksen kuva. Varoja ei kuitenkaan kerätä vain ilveksen suojeluun, vaan ilves symboloi WWF:n monipuolista työtä suomalaisten uhanalaisten lajien ja niiden elinympäristöjen hyväksi. Työ käsittää niin metsien, perinnemaisemien kuin Itämerenkin suojelua.

Lahjoittaminen Otto.-automaatilla on helppoa; tarvitsee vain normaalin Otto-toiminnon sijasta valita Otto & lahjoitus. Näkyviin tulevat ensin lahjoituskampanjan tiedot. Sen jälkeen valitaan käteisoton määrä, johon on aina lisätty yhden euron suuruinen lahjoitus WWF:lle.

”Suomalaiset toivovat tutkimusten mukaan helppoja, varmoja ja vähäisillä kustannuksilla tehtäviä lahjoitustapoja”, kertoo WWF Suomen yksityisvarainhankinnan johtaja Tarja Hakala.  ”Tämä on juuri sellainen.”

WWF Suomi saa lähes puolet rahoituksestaan yksityisiltä tukijoiltaan. 

”Jo yhdellä eurolla saadaan asioita aikaiseksi, kun lahjoittajia on useita”, Tarja sanoo.

WWF:n kampanja seuraa Otto.-automaateilla aiemmin toteutettuja kehitysyhteistyöjärjestö Planin kampanjoita ja lahjoitustoimintoa on kehitetty käytöstä saatujen kokemusten ja palautteen perusteella.

”Otto & lahjoitus nykyisessä muodossaan toteuttaa muun muassa Kuluttajaviraston ja Näkövammaisten keskusliiton toivomat parannukset”, kehitysjohtaja Jyri Marviala Automatia Pankkiautomaatit Oy:sta kertoo.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia WWF:n Otto.-automaattikampanjasta