Aasialaiset hodarit

Kun teet punakaalisalaatin valmiiksi odottamaan, nämä mehevät hodarit syntyvät kymmenessä minuutissa. Kaalin tuotanto onnistuu varsin ekologisesti, ja soijanakki on selvästi ilmastoystävällisempi kuin lihaisa versio.

3-4
20 min

Ainekset

4 soijanakkia
4 hodarisämpylää

Nopea punakaalisalaatti

puolikas pienestä punakaalista
suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl riisiviinietikka (tai tavallista etikkaa)
1 rkl sokeria
puolikkaan limen mehu

Täytteeksi

vegaanista majoneesia
chilikastiketta
ketsuppia
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kaalisalaatti. Pilko tai raasta kaali pieneksi. Laita kaaliraaste kulhoon ja lisää suola. Puristele kaalia käsin voimakkaasti niin, että kaali hieman pehmenee. Pilko valkosipulinkynsi ja lisää mukaan. Sekoita joukkoon lopuksi salaatin muut ainekset ja jätä maustumaan.
  2. Tee nakkeihin pienet poikittaisviillot ja paista öljyssä paistinpannulla, kunnes nakit saavat kullanruskean pinnan.
  3. Paahda sämpylät uunissa tai lämmitä ne mikrossa. Asettele sämpylän pohjalle punakaalisalaattia ja nosta päälle nakki. Lado mukaan muut täytteet ja nauti heti.

Vinkki! Kokeile soijanakin tilalle esimerkiksi paahdettua tankoparsaa tai kokiksella maustettua nyhtökauraa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.