Ympäristöystävällinen ruoka

Ruuantuotanto aiheuttaa maailmanlaajuisesti noin neljänneksen kasvihuonekaasuista. Erityisen kuormittavaa ympäristölle on eläinperäisen ruuan tuotanto. Sinulla on supervoimia auttaa luontoa ja ilmastoa. Syö kasvipainotteisesti.

Ajankohtaisia artikkeleita ruuasta

WWF:n Kalaoppaaseen tuli tänä vuonna muutoksia isojen valtamerilajien osalta. Itämeren silakan suhteen oppaan suositukset pysyvät vielä tänä vuonna varovaisina. Silakan ja monen muun Itämeren kalalajin kannat ovat taantuneet huolestuttavasti viime vuosina.

Suklaa sulostuttaa arjen ja sinetöi juhlan. Vaan tiedätkö, millaisen matkan herkku on marketin hyllylle tai kahvilan vitriiniin kulkenut? Kokosimme vinkit, joilla varmistat, että nauttimasi suklaa on hyväksi myös luonnolle ja tuottajille.

Ruokavalinnoilla on iso vaikutus ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen. Joulu on erinomainen tilaisuus koota juhlakattaus, joka antaa aihetta iloon myös luonnolle. Joulupöytään on hyvä valita kestävästi pyydettyjä lähivesien kaloja sekä runsaasti kasvikunnan tuotteita. Suklaaksi kannattaa valita herkku, joka ei ole aiheuttanut trooppista metsäkatoa.

Lähes puolet EU-maiden kansalaisista toivoo vähittäiskaupan lisäävän kasviproteiinien ja vähentävän lihan myyntiä, selviää kansainvälisestä kyselytutkimuksesta.