Ympäristöystävällinen ruoka

Ruuantuotanto aiheuttaa maailmanlaajuisesti noin neljänneksen kasvihuonekaasuista. Erityisen kuormittavaa ympäristölle on eläinperäisen ruuan tuotanto. Sinulla on supervoimia auttaa luontoa ja ilmastoa. Syö kasvipainotteisesti.

Ajankohtaisia artikkeleita ruuasta

Ruokavalinnoilla on iso vaikutus ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen. Joulu on erinomainen tilaisuus koota juhlakattaus, joka antaa aihetta iloon myös luonnolle. Joulupöytään on hyvä valita kestävästi pyydettyjä lähivesien kaloja sekä runsaasti kasvikunnan tuotteita. Suklaaksi kannattaa valita herkku, joka ei ole aiheuttanut trooppista metsäkatoa.

Lähes puolet EU-maiden kansalaisista toivoo vähittäiskaupan lisäävän kasviproteiinien ja vähentävän lihan myyntiä, selviää kansainvälisestä kyselytutkimuksesta.

Fazer on sitoutunut kestävän ruuantuotannon edistämiseen ja jatkaa monivuotista yhteistyötään WWF Suomen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on etsiä keinoja ja huomioida entistä laajemmin Fazerin toiminnan vaikutukset luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Fazerin yksi painopiste on kasvipohjaisen tuotevalikoiman lisääminen.