Ympäristöystävällinen ruoka

Ruuantuotanto aiheuttaa maailmanlaajuisesti noin neljänneksen kasvihuonekaasuista. Erityisen kuormittavaa ympäristölle on eläinperäisen ruuan tuotanto. Sinulla on supervoimia auttaa luontoa ja ilmastoa. Syö kasvipainotteisesti.

Ajankohtaisia artikkeleita ruuasta

Olemme tehneet tänäkin vuonna hartiavoimin töitä luonnonsuojelun eteen niin Suomessa kuin maailmalla. Kokosimme yhteen 30 luonnonsuojelun saavutusta kuluneelta vuodelta. Nämä saavutukset ovat mahdollisia tukijoidemme ja yhteistyökumppaneidemme ansiosta. 

Suklaa sulostuttaa arjen ja sinetöi juhlan. Vaan tiedätkö, millaisen matkan herkku on marketin hyllylle tai kahvilan vitriiniin kulkenut? Kokosimme vinkit, joilla varmistat, että nauttimasi suklaa on hyväksi myös luonnolle ja tuottajille.

Joulun herkullisimmat lahjat eivät käärepaperia kaipaa. Kokosimme maukkaimmat joulureseptit, jotka luovat juhlatunnelman ja tekevät hyvää luonnolle. Resepteissä päärooli on kasviksilla, kestävästi pyydetyillä lähivesien kaloilla, marjoilla ja vastuullisesti tuotetulla suklaalla.

Ruokavalinnoilla on iso merkitys kulutuksemme ympäristövaikutuksiin. Energiankulutuksen, liikenteen ja asumisen päästöjä on pyritty jo pidempään hillitsemään. Nyt on aika hakea ratkaisuja ruuantuotannon ja -kulutuksen päästöihin.