Ympäristöystävällinen ruoka
Ruuantuotanto aiheuttaa maailmanlaajuisesti noin neljänneksen kasvihuonekaasuista. Erityisen kuormittavaa ympäristölle on eläinperäisen ruuan tuotanto. Sinulla on supervoimia auttaa luontoa ja ilmastoa. Syö kasvipainotteisesti.
Näin syöt ympäristöystävällisesti
Ajankohtaisia artikkeleita ruuasta
WWF:n Kalaoppaaseen tuli tänä vuonna muutoksia isojen valtamerilajien osalta. Itämeren silakan suhteen oppaan suositukset pysyvät vielä tänä vuonna varovaisina. Silakan ja monen muun Itämeren kalalajin kannat ovat taantuneet huolestuttavasti viime vuosina.
Kulunut vuosi on tarjonnut ikimuistoisia onnistumisia luonnonsuojelussa. Kokosimme 30 luonnonsuojelun saavutusta Suomesta ja maailmalta vuodelta 2023.
Ruokavalinnoilla on iso vaikutus ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen. Joulu on erinomainen tilaisuus koota juhlakattaus, joka antaa aihetta iloon myös luonnolle. Joulupöytään on hyvä valita kestävästi pyydettyjä lähivesien kaloja sekä runsaasti kasvikunnan tuotteita. Suklaaksi kannattaa valita herkku, joka ei ole aiheuttanut trooppista metsäkatoa.
Lähes puolet EU-maiden kansalaisista toivoo vähittäiskaupan lisäävän kasviproteiinien ja vähentävän lihan myyntiä, selviää kansainvälisestä kyselytutkimuksesta.
Fazer on sitoutunut kestävän ruuantuotannon edistämiseen ja jatkaa monivuotista yhteistyötään WWF Suomen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on etsiä keinoja ja huomioida entistä laajemmin Fazerin toiminnan vaikutukset luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Fazerin yksi painopiste on kasvipohjaisen tuotevalikoiman lisääminen.