Ahventa italialaisittain
Benissimo! Kansalliskalamme saa uusia vivahteita italiaisittain käsiteltynä. Ahvenen sanotaan tarttuvan kaikkiin pyydyksiin, ja se onkin jokaisen onkijan tuntema suosittu ruokakala. Suomen ahvenkannat ovat elinvoimaisia, eikä nykyinen kalastus heikennä ahvenkantojen tilaa.
Ainekset
Keitetty ahven
500 g ahvenfileitä
1 porkkana1
iso sipuli
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
persiljan varsia
Tonato-kastike
1 prk MSC-merkittyä tonnikalaa öljyssä
1, 5 dl majoneesia
3 anjovisfilettä (kilohailista) tai MSC-merkittyä
2-3 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria
Valmistusohje
- Lado kattilan pohjalle porkkana, halkaistu sipuli ja muut mausteet. Nosta päälle kalafileet ja lisää vettä niin, että se juuri ja juuri peittyy. Kun vesi poreilee, lisää suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä vain kevyesti poreillen noin 5 minuuttia.
- Soseuta tonnikala, majoneesi, anjovikset ja kaprikset. Mausta pippurilla ja tarkista maku. Ohenna tarvittaessa vesitilkalla.
- Nosta kypsä kala kattilasta reikäkauhalla ja valuta. Tarkista kalan suola. Laske kala lautaselle ja lisää päälle tonnikalakastiketta, mustapippuria, kapriksia ja rucolaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.