Appelsiini-tofukastike
Yksinkertainen ja maukas kastike tofulle syntyy appelsiinimehusta, soijakastikkeesta, raastetusta inkivääristä ja valkosipulista. Tofupalat leivitetään ja paistetaan rapeaksi ennen kastikkeeseen lisäämistä. Jalofoods lahjoittaa 10 senttiä jokaisesta myydystä Jalotofu Maustamaton Luomu (270 g) -tuotteesta WWF:n luonnonsuojelutyölle.
Ainekset
1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hampunsiemen (270g Luomu)
1-2 rkl maissitärkkelystä (leivittämiseen)
3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
200-300 g parsakaalia (pieni parsakaali)
5-6 kpl siitake- tai herkkusieniä
1 tl raastettua inkivääriä
1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
1 kpl chiliä
Appelsiinikastike
1,5 dl appelsiinimehua (tai sesongin veriappelsiini puristettuna)
6,5 rkl soijakastiketta (n. ½ dl riippuen kastikkeen suolaisuudesta)
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1 dl kasvislientä
1 rkl maissitärkkelystä
Lisäksi:
1 rkl seesaminsiemeniä koristeluun
riisiä
Valmistusohje
- Valmista appelsiinikastike: sekoita appelsiinimehu, kasvisliemi, soijakastike, etikka, siirappi ja maissitärkkelys keskenään. Raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon, sekoita ja nosta sivuun odottamaan.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä suurin kosteus pois. Kuutio tofu ja pyörittele palat maissitärkkelyksessä. Paista tofupalat öljyssä rapeiksi ja nosta sivuun erilliseen kulhoon. Kaada 3 rkl appelsiinikastiketta tofukuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.
- Pilko sienet ja parsakaali sopiviksi paloiksi. Paahda kuumalla pannulla öljyssä noin 5 min. Kaada loput kastikkeesta paahtuneiden kasvisten päälle ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä, niin että kastike suurustuu ja kasvikset kypsyvät. Lisää tofut kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Koristele appelsiinitofu-kastike seesaminsiemenillä ja tarjoile riisin kera.
Vinkki: voit myös käyttää reseptiin tuorepuristettua appelsiinimehua ja raastaa puolikkaan luomuappelsiinin kuoren kastikkeen joukkoon!
Resepti: Jalofoods
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.