Butter ’chicken’
kasvisversiona

Trendiherkku butter chicken onnistuu helposti myös kasvisversiona. Käytä broilerin sijaan haluamiasi kasvipohjaisia suikaleita ja pyöristä kastike voin sijaan margariinilla.

4
20 min + 25 min

Ainekset

400 g kasvipohjaisia suikaleita
2 tl garam masalaa
1/2 tl kuivattua chiliä
1 ruukku korianteria
rypsiöljyä paistamiseen

 

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
50 g vegaanista margariinia
3 tl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1/2 – 1 tl kuivattua chiliä myllystä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl kasvipohjaista ranskankermaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa

  1. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä inkiväärin kanssa margariinissa keskilämmöllä pannussa muutama minuutti. Lisää pannulle mausteet ja paista niitä sekoitellen noin minuutti. Kaada pannulle tomaattimurska. Kiehauta seos ja vähennä keskilämmölle. Anna porista n. 15 minuuttia. Laita kastike tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Laita kastike takaisin pannulle. Lisää ranskankerma.
  2. Käsittele kasvipohjaiset suikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta garam masalalla ja chilillä.
  3. Laita palat kastikkeeseen ja anna lämmetä. Viimeistele korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai naan-leivän kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.