Caponatapasta

Mutkaton valmistusprosessi tekee caponatapastasta ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat kokeilla uusia makuja ja tuoda ripauksen italialaista rakkautta ruokapöytäänsä. Tämä värikäs pasta on myös hyvä tapa saada noin kilon vihanneksia ruokaan. Jos et ole kapristen tai oliivien ystävä, ne voi tietenkin jättää pois. Voit myös käyttää vain jompaakumpaa, jos kotikaapeista ei satu löytymään molempia.

4
35 min

Ainekset

1 munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
2 valkosipulia
1 tölkki kikherneitä
1/2 purkki kapriksia
1 dl oliiveja
1 tölkki kirsikkatomaatteja
öljyä paistamiseen
400 g pastaa
suolaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa paksuiksi viipaleiksi. Paista öljyssä ja suolassa kunnes vihannekset ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
  2. Leikkaa selleri, sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Lisää pannulle ja paista noin 4 minuuttia.
  3. Valuta kikherneet, kaprikset ja oliivit. Lisää ne ja kirsikkatomaatit pannulle. Anna muhia sillä aikaa kun keität pastan.
  4. Lisää pasta ja 1 dl pastavettä ja anna muhia, kunnes vesi on imeytynyt kastikkeeseen.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.