Currysilakat
Tämä currylla maustettu kalaherkku nousee jouluruokien eliittiin. Silakka on ollut merkittävä ravinnonlähde pohjoisen ihmisille jo monien sukupolvien ajan, ja yhä nykyäänkin se on saalismäärältään Suomen ammattikalastuksen ylivoimaisesti merkittävin saalislaji. Valitettavasti suuri osa kalastajien silakkasaaliista käytetään kuitenkin turkiseläinten rehuksi. Suomen silakan kalastus on saanut kestävästä kalastuksesta kertovan MSC-sertifikaatin vuonna 2018. Suomalaisten tulisi syödä silakkaa tuntuvasti nykyistä enemmän.
Ainekset
400 g MSC-merkittyjä silakkafileitä
Etikkaliemi
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2 l jääkylmää vettä
1 rkl merisuolaa
Marinointikastike
1 dl crème fraichea
1/2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
3 rkl rypsiöljyä
1/2 dl silputtua purjoa
1 1/2 tl curryjauhetta
ripaus sokeria
silputtua tilliä
ripaus rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
- Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa ja laita kypsymään etikkaliemeen yöksi jääkaappiin. Siivilöi etikkaliemi pois ja jätä silakat valumaan lävikköön.
- Silppua purjo ja tilli. Sekoita voimakkaasti haarukalla ranskankerman joukkoon huoneenlämpöinen rypsiöljy. Rouhi joukkoon hieman valkopippuria, ja mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Lisää sitruunamehu, curryjauhe, ja purjo- ja tillisilppu.
- Kääntele silakat kastikkeeseen ja anna maustua vähintään 1 vuorokauden.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.