![](https://wwf.fi/app/uploads/1/5/n/196rorqxdsto22hpvwajho/wwf_054-e1577458664994-aspect-ratio-1920x600.jpg?ver=9f569d81)
Espanjalainen haukitapas
Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän.
Ainekset
400 g ruodotonta haukifilettä
1 pieni valkosipulinkynsi
tuoretta persiljaa
laadukasta oliiviöljyä
sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa haukifileestä kapeita annospaloja. Paista palat miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Älä päästä ruskistumaan. Jäähdytä.
- Sekoita marinointiliemi. Kaada jäähtyneiden kalapalojen päälle ja anna marinoitua yön yli. Marinointilientä ei tarvitse olla paljon, jos voit välillä käännellä haukipaloja.
- Tarjoile esimerkiksi alkupalapöydässä.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)