Espanjalainen haukitapas

Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän.

6
20 min + yön yli

Ainekset

400 g ruodotonta haukifilettä
1 pieni valkosipulinkynsi
tuoretta persiljaa
laadukasta oliiviöljyä
sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Leikkaa haukifileestä kapeita annospaloja. Paista palat miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Älä päästä ruskistumaan. Jäähdytä.
  2. Sekoita marinointiliemi. Kaada jäähtyneiden kalapalojen päälle ja anna marinoitua yön yli. Marinointilientä ei tarvitse olla paljon, jos voit välillä käännellä haukipaloja.
  3. Tarjoile esimerkiksi alkupalapöydässä.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.