Espanjalainen haukitapas
Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän.
Ainekset
400 g ruodotonta haukifilettä
1 pieni valkosipulinkynsi
tuoretta persiljaa
laadukasta oliiviöljyä
sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa haukifileestä kapeita annospaloja. Paista palat miedolla lämmöllä oliiviöljyssä. Älä päästä ruskistumaan. Jäähdytä.
- Sekoita marinointiliemi. Kaada jäähtyneiden kalapalojen päälle ja anna marinoitua yön yli. Marinointilientä ei tarvitse olla paljon, jos voit välillä käännellä haukipaloja.
- Tarjoile esimerkiksi alkupalapöydässä.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.