![](https://wwf.fi/app/uploads/5/f/f/0klm0vlt8ae9tlx7shs37c/wwf_jouluresepti1_fenkolisilli_2-e1575466203209-aspect-ratio-1920x600.jpg?ver=12c0f8d0)
Fenkolisilli
Tämä ympäristöystävällinen annos on kaunis kuin karkki! Suomen silakan kalastus on saanut kestävästä kalastuksesta kertovan MSC-sertifikaatin vuonna 2018. Ostamalla enemmän silliä olet vaikuttamassa positiivisesti nykyisen saaliin järkevään jakautumiseen – silliä tulisi mennä enemmän suoraan ihmisravinnoksi ja huomattavasti vähemmän rehukäyttöön.
Ainekset
2 kevytsuolattua sillifilettä
puolet fenkolista
pieni punasipuli
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
1/4 dl väkiviinaetikkaa
1/4 dl omenaviinietikkaa
laakerinlehti
3 kokonaista maustepippuria
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan sokeri, etikat, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon ohueksi leikatut fenkolisiivut. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä.
- Pyyhi sillifileet kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi. Lado purkkiin vuorotellen sillipaloja ja punasipulirenkaita. Kaada sillien päälle jäähtynyt liemi mausteineen. Anna maustua 2 vuorokautta.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)