Fenkolisilli
Tämä ympäristöystävällinen annos on kaunis kuin karkki! Suomen silakan kalastus on saanut kestävästä kalastuksesta kertovan MSC-sertifikaatin vuonna 2018. Ostamalla enemmän silliä olet vaikuttamassa positiivisesti nykyisen saaliin järkevään jakautumiseen – silliä tulisi mennä enemmän suoraan ihmisravinnoksi ja huomattavasti vähemmän rehukäyttöön.
Ainekset
2 kevytsuolattua sillifilettä
puolet fenkolista
pieni punasipuli
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
1/4 dl väkiviinaetikkaa
1/4 dl omenaviinietikkaa
laakerinlehti
3 kokonaista maustepippuria
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan sokeri, etikat, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon ohueksi leikatut fenkolisiivut. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä.
- Pyyhi sillifileet kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi. Lado purkkiin vuorotellen sillipaloja ja punasipulirenkaita. Kaada sillien päälle jäähtynyt liemi mausteineen. Anna maustua 2 vuorokautta.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.