![](https://wwf.fi/app/uploads/4/y/h/m43ail5pe7bmsll85vogw6/vegeenchiladas2-aspect-ratio-1920x600.jpg?ver=ae1bd4fe)
Gasellien Härkis-enchiladat
Suomiräpin kärkiyhtyeisiin kuuluva Gasellit oli aktiivisesti mukana WWF:n Earth Hourissa vuonna 2018 kannustaen ihmisiä syömään kasvispainotteisesti. Bändijäsenet jakoivat meille yhden suosikkikasvisresepteistään: enchiladat.
Ainekset
1 sipuli
2-4 valkosipulikynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (210 g) chipotle-salsaa
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
1 pkt (285 g) papusekoitusta
2 rkl hunajaa tai sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi
8 vehnä- tai maissitortillaa
1 tlk (250 g) juustodippikastiketta
silputtua korianteria
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla, kuullota silputut sipulit.
- Lisää tomaattimurska ja salsa. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää sekaan Härkis, pavut ja mausteet. Sekoita. Tarkista maku.
- Lusikoi valmistamaasi kastiketta jokaiselle vehnätortillalle ja kääri ne rullaksi. Asettele rullat uunivuokaan.
- Levitä juustodippi tortilloiden päälle.
- Kypsennä enchiladaita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä.
- Ripottele päälle silputtua korianteria. Bon appétit!
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/b/s/3/7eb705ba1wpa4mm0lpfef7/headerkuva_c-mythja-shutterstock_280875053-aspect-ratio-8-3.jpg?ver=c5a65218)
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
![](https://wwf.fi/app/uploads/f/m/6/z13dh9mljzujbtqbjt9hm/e4c_logot.png?ver=79d1504c)