”Graavi”tofuleivät ja mätismetana
Aasialaisittain valmiiksi marinoitu tofu maistuu kalan paikalla saaristolaisleivällä täysin suvereenisti. Vegaaninen mätismetana kruunaan setin. Jalofoods lahjoittaa 10 senttiä jokaisesta myydystä Jalotofu Maustamaton Luomu (270 g) -tuotteesta WWF:n luonnonsuojelutyölle.
Ainekset
1pkt Jalotofu Aasia 300
1kpl sitruuna (luomu)
1prk smetanaa tai kaurafraichea 200ml (Ve)
1prk Cavi-Art merilevämätiä (Ve)
1/2 punasipuli silputtuna
1rkl rosepippuria hienonnettuna
voita voiteluun (Ve)
n. 10 siivua maalaisleipää
1/2-1dl tuoretta tilliä hienonnettuna suolaa
Lisäksi: tarjoiluun valmista pikkelöityä punasipulia (valinnainen)
Valmistusohje
- Valmista tofu: Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkaukseen jäävä marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Lisää joukkoon marinadi. Sekoita hyvin ja painele massa tiiviiksi. Nosta kylmään maustumaan.
- Valmista ”mätismetana”: Raasta sitruunankuori. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita kulhossa smetana, 4 rkl Cavi-Art:ia, punasipuli ja sitruunankuori. Purista sekaan 1 rkl sitruunanmehua. Laita kylmään maustumaan.
- Paahda (saaristolais)leivät ja voitele voilla. Lisää päälle raastettua tofua ja hieman silputtua tilliä. Lisää lusikallinen ”mätismetanaa” ja koristele jauhetulla roseepippurilla ja mädillä. Mausta tarvittaessa suolalla.
Resepti: Jalofoods
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.