”Graavi”tofuleivät ja mätismetana

Aasialaisittain valmiiksi marinoitu tofu maistuu kalan paikalla saaristolaisleivällä täysin suvereenisti. Vegaaninen mätismetana kruunaan setin. Jalofoods lahjoittaa 10 senttiä jokaisesta myydystä Jalotofu Maustamaton Luomu (270 g) -tuotteesta WWF:n luonnonsuojelutyölle.

5-10
15-20

Ainekset

1pkt Jalotofu Aasia 300
1kpl sitruuna (luomu)
1prk smetanaa tai kaurafraichea 200ml (Ve)
1prk Cavi-Art merilevämätiä (Ve)
1/2 punasipuli silputtuna
1rkl rosepippuria hienonnettuna
voita voiteluun (Ve)
n. 10 siivua maalaisleipää
1/2-1dl tuoretta tilliä hienonnettuna suolaa
Lisäksi: tarjoiluun valmista pikkelöityä punasipulia (valinnainen)

Valmistusohje

  1. Valmista tofu: Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkaukseen jäävä marinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä ja nosta raaste kulhoon. Lisää joukkoon marinadi. Sekoita hyvin ja painele massa tiiviiksi. Nosta kylmään maustumaan.
  2. Valmista ”mätismetana”: Raasta sitruunankuori. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita kulhossa smetana, 4 rkl Cavi-Art:ia, punasipuli ja sitruunankuori. Purista sekaan 1 rkl sitruunanmehua. Laita kylmään maustumaan.
  3. Paahda (saaristolais)leivät ja voitele voilla. Lisää päälle raastettua tofua ja hieman silputtua tilliä. Lisää lusikallinen ”mätismetanaa” ja koristele jauhetulla roseepippurilla ja mädillä. Mausta tarvittaessa suolalla.

Tutustu Jalotofu-tuotteisiin!

Resepti: Jalofoods

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.