Grillattu Välimeren Fisu,
munakoisoveneet
ja yrttinen tsatsiki
Saimaan Tuoreen ohjeella pääset herkulliselle makumatkalle Välimeren rannikolle. Reseptissä käytettävä kirjolohi on WWF:n Kalaoppaan vihreällä listalla.
Saimaan Tuore lahjoittaa 1 % myynnistään työllemme uhanalaisten vaelluskalojen suojelemiseksi kampanja-aikana elo-joulukuussa 2022.
Ainekset
Välimeren Fisu
1 rasia Saimaan Tuoreen Välimeren Fisu -kirjolohifileetä tai
2 rasiaa Saimaan Tuore -kirjolohifileetä
Munakoisoveneet
1 munakoiso
fetajuusto tai kasvisperäinen fraiche
tuorejuusto (maustamaton tai yrtti) tai kasvisperäinen vaihtoehto
valkosipuli
tuoreet yrtit (esim. persilja, tilli, oregano, minttu)
kaprikset
Yrttinen tsatsiki
kreikkalainen tai turkkilainen jugurtti tai kasvisperäinen vaihtoehto
kurkku
retiisit
Jälkiruokasuositus
mehevät viinirypäleet tai kausimarjat
Valmistusohje
- Grillaa Saimaan Tuoreen Välimeren Fisu -kirjolohifileetä miedolla lämmöllä 20 min, tai paista parilapannulla 5 minuuttia. Mausta Saimaan Tuore -kirjolohifileet oman maun mukaan, grillaa miedolla lämmöllä 20 min, tai paista parilapannulla 5 minuuttia.
- Viipaloi munakoiso pituussunnassa neljään osaan, ripottele niiden molemmille pinnoille suola ja anna munakoison itkeä n. 15 min. Pyyhi neste pinnalta talouspaperilla. Grillaa munakoiso molemmin puolin n. 5 min, kunnes munakoiso on sisältä kypsää ja pehmeä. Murenna feta, lisää tuorejuusto, puristettu valkosipuli, silputut yrtit (esim. persilja, tilli, oregano) ja mustapippuri. Sekoita kaikki ja levitä grillattujen munakoisojen päälle. Koristele kapriksilla.
- Valmista tsatsikia sekoittamalla kreikkalaiseen tai turkkilaiseen jugurttiin raastettu ja valutettu kurkku, puristettu valkosipulin kynsi, ripaus mustapippuria, mausta maun mukaan suolalla, lisää ripaus sokeria. Lisää lempiyrttejä, tähän sopii tilli, persilja, tuore minttu.
- Tarjoile lisukkeina mm. kirsikkatomaatteja ja tuoreita yrttejä.
- Tarjoile jälkiruoaksi meheviä viinirypäleitä tai kausimarjoja.
Vinkki! Saat reseptistä halutessasi maidottoman korvaamalla fetajuuston, tuorejuuston ja jugurtin kasviperäisellä fraichella.
Resepti: Saimaan Tuore
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.