Grillattua brokkoliinia,
parsaa, kotijuustoa ja
chermoulakastiketta
Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit!
Ainekset
300 g pientä parsakaalia eli brokkoliinia
1 puntti vihreää parsaa
200 g suomalaista kotijuustoa
1 ruukku herneenversoa koristeeksi
Kastike
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
ripaus juustokuminaa
0,5 tl korianterinsiemeniä
ripaus savustettua paprikajauhetta
4 tippaa tabascoa
1 rkl sitruunanmehua
0,5–1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla kastike: Hienonna yrtit rouheasti ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää mukaan muut ainekset ja soseuta tasaiseksi. Mausta lopuksi kastike suolalla.
- Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja leikkaa kannasta 2 senttiä pois. Pirskottele brokkoliineille ja parsoille hieman öljyä ja kääntele varovasti.
- Leikkaa kotijuusto 2,5 cm:n paloiksi ja sivele palat öljyllä. Grillaa vihanneksia kuvun alla noin viisi minuuttia välillä käännellen. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa kotijuusto nopeasti juuri ennen tarjoilua.
- Aseta vihannekset lautaselle, laita kotijuustoviipaleet päälle ja koristele herneen versoilla. Pirskottele lopuksi runsaasti kastiketta päälle.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.