Grillattua kirjolohta, baskilaisia
grillattuja paprikoita
Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit! Reseptissä on käytetty kasviksia ja kotimaista kasvatettua kirjolohta, sillä ne ovat ympäristön kannalta vastuullisia vaihtoehtoja.
Ainekset
600 g kotimaista kirjolohifileetä
1 sitruuna
2 vihreää paprikaa
2 punaista suippopaprikaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl hienonnettua chiliä
1 rkl pinjansiemeniä
ripaus savustettua paprikajauhetta
2 rkl hienonnettua basilikaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
koristeeksi rucolaa
Valmistusohje
- Leikkaa kalafileet annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua rauhassa. Pese sitruunat huolellisesti ja leikkaa neljään lohkoon.
- Poista paprikoista kannat ja siemenkota ja paloittele ne isoiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli neljäksi isoksi lohkoksi. Jätä sipuliin kanta, jolloin se on helpompi grillata.
- Sekoita isossa kulhossa etikka, öljy, chili, yrtit, halkaistut valkosipulinkynnet, savupaprika ja pinjansiemenet valmiiksi.
- Grillaa paprikoita ja sipulia keskilämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Kypsennä vielä hetki grillissä kuvun alla, kunnes ne hieman pehmenevät. Siirrä kuumana kulhoon, jossa ovat öljy ja mausteet. Sekoita kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Grillaa kirjolohipalat aloittaen nahkapuolelta noin 4 minuuttia per puoli. Grillaa vielä sitruunanlohkot nopeasti ja tarjoile baskilaisten paprikoiden kanssa.
Suomessa kasvatettu kirjolohi, ASC-sertifioitu kirjolohi sekä kiertovesikasvatettu kirjolohi ovat WWF:n Kalaoppaan vihreällä listalla. Kalatiskiltä kannattaa siis valita kotimaista kirjolohta, sillä sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö. Lue lisää
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.