Grillattua lohta ja
papuperunasalaattia

Jyrki Sukulan reseptillä valmistat maukkaan aterian hetkessä. Reseptissä on käytetty Saimaan Tuoreen kirjolohta, joka on kasvatettu yrityksen omassa kiertovesilaitoksessa Varkaudessa. Suomalainen kasvatettu kirjolohi löytyy WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta, joten se on hyvä valinta kalatiskillä.  Saimaan Tuore lahjoittaa 1 %:n myynnistään elo-lokakuussa 2020 työllemme uhanalaisten vaelluskalojen suojelemiseksi.

2
30 min

Ainekset

1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
8 kpl keitettyjä uusia perunoita
20 kpl keitettyjä vihreitä papuja
3 rkl basilikapestoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuori ja halkaise perunat, pilko pavut ja laita sekoitus kulhoon.
  2. Annostele pesto, öljy, mausteet ja sitruunanmehu perunoiden ja papujen joukkoon. Sekoita ja anna maustua n. 15 min. Tarkista suola.
  3. Mausta kirjolohifilee suolalla ja grillaa nahkapuolta 4 min. Käännä ja grillaa lihapuolelta 2 min.
  4. Nosta kala leikkuulaudalle ja poista nahka.
  5. Tarjoile papu-perunasalaatin kera, viimeistele annos tomaatti- ja kaprishakkeluksella. Taustamusiikiksi sopisi ”Kappale kauneinta Suomea”

Resepti: Jyrki Sukula

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.