Grillattua lohta ja
papuperunasalaattia
Jyrki Sukulan reseptillä valmistat maukkaan aterian hetkessä. Reseptissä on käytetty Saimaan Tuoreen kirjolohta, joka on kasvatettu yrityksen omassa kiertovesilaitoksessa Varkaudessa. Suomalainen kasvatettu kirjolohi löytyy WWF:n Kalaoppaan vihreältä listalta, joten se on hyvä valinta kalatiskillä. Saimaan Tuore lahjoittaa 1 %:n myynnistään elo-lokakuussa 2020 työllemme uhanalaisten vaelluskalojen suojelemiseksi.
Ainekset
1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
8 kpl keitettyjä uusia perunoita
20 kpl keitettyjä vihreitä papuja
3 rkl basilikapestoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
- Kuori ja halkaise perunat, pilko pavut ja laita sekoitus kulhoon.
- Annostele pesto, öljy, mausteet ja sitruunanmehu perunoiden ja papujen joukkoon. Sekoita ja anna maustua n. 15 min. Tarkista suola.
- Mausta kirjolohifilee suolalla ja grillaa nahkapuolta 4 min. Käännä ja grillaa lihapuolelta 2 min.
- Nosta kala leikkuulaudalle ja poista nahka.
- Tarjoile papu-perunasalaatin kera, viimeistele annos tomaatti- ja kaprishakkeluksella. Taustamusiikiksi sopisi ”Kappale kauneinta Suomea”
Resepti: Jyrki Sukula
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.