Grillattua romainesalaattia
ja kesätomaattisalsaa
Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit! Reseptissä on käytetty kasviksia, sillä ne ovat ympäristön kannalta parhaita vaihtoehtoja. Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja: ruoka muodostaa noin 20 % yksityisen kulutuksen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Muiden ympäristövaikutusten osalta ruoka on vielä merkittävämpi.
Ainekset
2 kokonaista romainesalaattia tai 4 pientä baby-gem-salaattia
rukolaa
tilkka oliiviöljyä
Salsa
4 kypsää tomaattia
puolikas punasipuli
5 lehteä basilikaa
10 mustaa oliivia
1 tl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 dl raastettua parmesania
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Aloita kastikkeesta. Pese tomaatit ja kuutioi ne siemenineen. Hienonna punasipuli ja laita kulhoon. Hienonna mukaan basilika, oliivit, valkosipuli ja kaprikset. Lisää tomaatit. Lisää myös etikka, öljy ja raastettu parmesan-juusto. Mausta kevyesti suolalla.
- Poista salaateista uloimmat lehdet ja halkaise ne pitkittäin. Sivele kevyesti öljyllä.
- Grillaa nopeasti leikkuupinnalta ja siirrä lautaselle. Lusikoi päälle runsaasti tomaattikastiketta.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.