Grillattuja kesäperuna
-sienivartaita, avomaankurkku-
lipstikka-kastiketta
Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit! Reseptissä on käytetty kasviksia, sillä ne ovat ympäristön kannalta parhaita vaihtoehtoja. Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja: ruoka muodostaa noin 20 % yksityisen kulutuksen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Muiden ympäristövaikutusten osalta ruoka on vielä merkittävämpi.
Ainekset
16 keitettyä varhaisperunaa
1 rasia pieniä herkkusieniä
2 portobellosientä
tilkka oliiviöljyä
2 tl hienonnettua timjamia
suolaa ja pippuria
varrastikkuja
Avomaankurkku-tsatsiki
3 avomaankurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehua
1 dl paksua luonnon jogurttia
1 rkl leikattua tuoretta lipstikkaa
suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
- Aloita tsatsikista. Kuori kurkut ja halkaise ne. Leikkaa ne veitsellä ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää mukaan.
- Lisää joukkoon myös jogurtti, sitruunanmehu ja lipstikka. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoilua.
- Leikkaa portobellosienet isoiksi paloiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat isoja. Laita sienet ja perunat kulhoon, lisää mukaan öljy ja timjami.
- Sekoita varovaisesti. Asettele perunat ja sienet vuorotellen grillitikkuihin.
- Grillaa keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta vartaat vielä lopuksi suolalla. Tarjoile tsatsikin kanssa.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.