Grillattuja kesäperuna
-sienivartaita, avomaankurkku-
lipstikka-kastiketta

Valmista huippukokki Henri Alénin resepteillä kesän herkullisimmat grilliruoat, bon appétit! Reseptissä on käytetty kasviksia, sillä ne ovat ympäristön kannalta parhaita vaihtoehtoja. Ruokavalinnat ovat ympäristön kannalta tärkeimpiä arjen valintoja: ruoka muodostaa noin 20 % yksityisen kulutuksen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Muiden ympäristövaikutusten osalta ruoka on vielä merkittävämpi.

4
50 min

Ainekset

16 keitettyä varhaisperunaa
1 rasia pieniä herkkusieniä
2 portobellosientä
tilkka oliiviöljyä
2 tl hienonnettua timjamia
suolaa ja pippuria
varrastikkuja

 

Avomaankurkku-tsatsiki

3 avomaankurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehua
1 dl paksua luonnon jogurttia
1 rkl leikattua tuoretta lipstikkaa
suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

  1. Aloita tsatsikista. Kuori kurkut ja halkaise ne. Leikkaa ne veitsellä ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää mukaan.
  2. Lisää joukkoon myös jogurtti, sitruunanmehu ja lipstikka. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoilua.
  3. Leikkaa portobellosienet isoiksi paloiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat isoja. Laita sienet ja perunat kulhoon, lisää mukaan öljy ja timjami.
  4. Sekoita varovaisesti. Asettele perunat ja sienet vuorotellen grillitikkuihin.
  5. Grillaa keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta vartaat vielä lopuksi suolalla. Tarjoile tsatsikin kanssa.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.