Harissa-munakoisopata
Tämä helppo munakoisopata on parasta ruokaa sadepäiviin. Kypsennetty munakoiso tarjoaa täyteläisen ja pehmeän koostumuksen, kun taas harissan tulinen säväys antaa potkua ja kipinää ruokailuelämykseesi. Jos haluat säästää aikaa, voit ostaa hummuksen valmiina kaupasta. Linssibulgur on hyvä ja täyttävä lisuke myös paahdetuille vihanneksille.
Ainekset
Pata
1 munakoiso
1 sipuli
1 valkosipuli
1 rkl harsisatahnaa (tai maun mukaan)
1 tl kanelia
1 tlk kokonaisia tomaatteja
2 dl vettä
suolaa & öljyä
Linssibulgur
1 ½ dl vihreitä linssejä
6 dl vettä
1½ dl bulguria
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä + lisää paistamiseen
1 sipuli
suolaa & mustapippuria
Hummus
1 tlk (à 380 g) kikherneitä tai valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
½ sitruuna
leipää ja lehtipersilja tarjoiluun
Valmistuohje
- Aloita padasta. Kuutioi munakoiso ja paista pehmeäksi öljyssä. Lisää suolaa. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kun munakoiso on ruskistunut, lisää harissa, sipulit ja kaneli. Paista pari minuuttia ja lisää tomaatit ja vesi. Anna muhia miedolla lämmöllä sillä aikaa kun valmistat loput.
- Tee bulgur. Keitä linssejä 3 dl:ssa vettä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää bulgur, liemikuutio, loput vedestä ja suola, sekoita.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia, varo, etteivät jyväset pehmene liikaa. Ota pois lämmöltä ja lisää oliiviöljy.
- Kuori, viipaloi ja suikaloi sipuli ohueksi. Paista öljyssä pannulla keskilämmöllä, kunnes se pehmenee ja karamellisoituu hieman, noin 5 minuuttia. Sekoita sipuli valmiiseen bulguriin.
- Hummus: valuta kikherneet ja ota säilöntäliemi talteen. Pilko kuorittu valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kikhernepurkin lientä (tai vettä), jos massa vaikuttaa kuivalta.
- Levitä hummus lautaselle. Nosta loput ainekset päälle.
Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi
Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.